De snelste manier om je leven drastisch te verbeteren

uitstelgedrag coach sporten fitness coachIk wil echt meer bewegen, meer sporten, maar ik kom er maar niet toe,” zuchtte één van mijn coachees vorige week. Herkenbaar?

Voor mij in elk geval wel. En het is een vraag die niet alleen over sporten gaat. Het kan ook klinken als “Ik wil meer boeken lezen, maar ik kom er maar niet toe.” Of “Ik wil die rommelkamer echt eens opruimen, maar ik ben er nog altijd niet aan begonnen.

Wat doe je als je geen zin hebt om je sport- of fitnessoefeningen te doen vandaag? Ik zal je vertellen wat er heeft gewerkt voor mijn coachingklant. Ze startte met de eerste tien minuutjes workout. En toen ze aan dat punt kwam, probeerde ze minstens EEN extra minuut te doen.

Eén extra minuut.

Natuurlijk werd die ene minuut twee minuten, dan vijf, en uiteindelijk kwam ze helemaal in fitness modus en werkte ze een volledige workout af. “Het was één van mijn beste workouts ooit,” zei ze, “Ik ben echt blij dat ik me engageerde om die éne extra minuut te doen.”

Het antwoord op vele voornemens is om het één minuut per keer te doen. Als je vroeger wil opstaan ‘s ochtends en je wekker staat nu op 7u00, zet je wekker dan morgen op 6u59. En elke dag gedurende de volgende twee weken zet je je wekker telkens één minuutje vroeger. Zo raak je gewend aan het vroeger opstaan. Als dat jouw doel is tenminste.

Eén extra minuut per keer. Denk eens aan de manieren waarop je dit principe kan toepassen in jouw leven, om het nog beter te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Besteed één minuut extra aan het praten met je partner en één minuut minder aan het lezen van de krant of het tv-kijken. Investeer één minuut meer in het helpen van je kind met huiswerk. Of wat met ‘s ochtends één minuut vroeger beginnen werken, of één minuut langer positievere gesprekken voeren en minder roddelen met collega’s?
Of één extra minuut geconcentreerd werken. Eén minuut extra in dat boek lezen: als je dat deze maand doet raak je uiteindelijk door die stapel te lezen boeken.

Investeer één extra minuut in actie en één minuut minder in uitstellen. Elke dag voor de komende twee weken of maand. En je zal een dramatische verbetering in de kwaliteit van jouw leven zien.

Tip: de volgende keer dat je jezelf geconfronteerd ziet met een taak die je anders zou uitstellen, dwing je jezelf ertoe om er voor minstens één minuut mee te beginnen.

Een voor mij vervelende, maar toch noodzakelijke taak, zoals het invullen van de belastingaangifte doe ik op die manier. Ik zeg tegen mezelf dat ik het één extra minuut geef. En de kans is zeer groot dat ik zo heel wat meer vooruitgang boek!

De mogelijkheid om ons leven echt te verbeteren komt neer op hoe we elke minuut besteden.

Maak jouw leven sneller dan ooit beter door elke minuut te laten tellen, te beginnen vanaf nu.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

P.S. Deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, omdat jouw vrienden en kennissen zo óók van deze inzichten kunnen profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De snelste manier om je leven drastisch te verbeteren

 1. Tine De Jode zegt:

  Wat stelt één minuut voor in jouw leven? een half uur, een uur, een dag, voor mij stelt dit niets voor. Voor mij moet het heel wat drastischer zijn om er in te geloven en om door te zetten.

  Like

 2. wimannerel zegt:

  Da’s prima, Tine. Dankjewel voor jouw reactie.
  Belangrijk is dat je doet wat voor jou persoonlijk werkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.