E-coaching

Geen tijd om je te verplaatsen naar een coach? Gelukkig is dat geen reden om geen coaching te zoeken. Er zijn veel mensen die begeleiding zoeken via internet, in de vorm van e-coaching.

Coaching via internet is heel effectief.
E-coaching via email biedt je optimale vrijheid in wanneer en waar je communiceert met mij. Je mailt wanneer het jou uitkomt, wanneer jij wilt. Waar je ook woont of werkt. Binnen 48 uur (werkdagen) krijg je een reactie. E-coaching is snel en effectief, het is een efficiënte manier van zelfsturend leren. Ook al ontmoeten we elkaar niet, het contact is heel persoonlijk.

e-coaching business coaching personal life coaching coachJe kunt kiezen uit verschillende varianten van e-coaching:

1. E-coaching per email
E-coaching per mail is geschikt bij verschillende vragen en doelen, zoals bij vragen over persoonlijke of professionele ontwikkeling, je eigen functioneren, zelfkennis en vaardigheden.  Het bezig zijn met het verwoorden (nadenken, schrijven, teruglezen) maakt dat je je gedachten beter gaat ordenen, en sneller inzichten krijgt. E-coaching per mail biedt je de mogelijkheid alles later nog eens rustig na te lezen of stappen te herhalen. E-coaching per mail is minder geschikt voor onderwerpen waarbij diepgang en dialoog een belangrijke rol spelen, en die vragen om persoonlijk contact.

Eén e-coaching sessie bestaat uit:

  • 1 x mail van mij met vragen, opdrachten en/of artikelen die jou stimuleren in zelfreflectie en onderzoek.
  • 1 x mail van jou met antwoorden, inzichten, reflecties.

2. Chat-coaching via Skype
Bij deze vorm van e-coaching verloopt de begeleiding via korte online tekstuitwisseling. Ten opzichte van de begeleiding per e-mail coaching is dit een realtime-sessie. Je ontvangt direct feedback op je vraag. De afspraak voor een chat-coaching sessie wordt via e-mail en in overleg met jou vastgelegd. Een chat-sessie duurt 45 minuten.

3. Zoom-video-coaching
Zoom-video-coaching is een vorm van e-coaching, waarbij we een webcam en internet gebruiken. Doordat we elkaar kunnen zien en horen, werkt het als gewone coach-sessie, maar dan op afstand. Je hebt een webcam nodig. Videocoaching vindt plaats per sessie, de afspraak wordt vastgelegd via e-mail.

Meer info via wim @ wimannerel.be

Beeld: digitalart / FreeDigitalPhotos.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.