Hoe krijg je beweging in je plannen?

productiviteitscoach time management momentum getting things doneOp sommige dagen krijg je precies niets uit je handen. Wat je ook probeert, er komt geen beweging in. Maar op andere dagen gaat alles vanzelf. Het ene leidt tot het andere en voor je het weet, lijkt het alsof je het werk van een hele week op één dag hebt gedaan.

Hoe krijg je beweging in je dag als je geen zin hebt? Het antwoord is momentum creëren.

Als het gaat om productiviteit, dan heb je al half gewonnen als je jezelf doet starten.

Eenmaal je bent gestart, creëer je meer actie. Weet je waarom?

Actie leidt tot meer actie. Eenmaal je jouw taken aanvat, zie je dat het ene tot het andere leidt.

Voltooiing leidt tot meer gedaan krijgen. Een taak afronden geeft een goed gevoel en geeft je de kracht om ook andere items op je lijst af te ronden.

Eenmaal in beweging – blijf je in beweging. De eerste wet van Newton zegt dat een voorwerp waarop geen resulterende kracht werkt zijn natuurlijke beweging houdt. Als het gaat om productiviteit wil dat zeggen dan eenmaal we in beweging zijn, we ook in beweging blijven.

Iedereen heeft zijn eigen manier om zichzelf in beweging te zetten en dingen gedaan te krijgen. Doe dat wat werkt voor jou.

Uit mijn ervaring als time management & productiviteitscoach en trainer geef ik je graag wat tips mee om momentum te creëren zodat je meer dingen gedaan krijgt.

Doe het moeilijkste eerst. Zoals Mark Twain zei “Eet een levende kikker als eerste ’s ochtends en er zal je niets ergs meer gebeuren voor de rest van de dag.” Hetzelfde geldt voor jouw to do-lijst. Doe eerst datgene waar je het meest tegen op ziet. Zorg dat het van de baan is. Daarna zal al de rest makkelijker lijken.

Zorg ervoor dat je Het Belangrijkste doet. Het is makkelijk om activiteit te verwarren met productiviteit. Natuurlijk is het belangrijk om zaken in beweging te krijgen, maar vergewis je ervan dat je focust op wat belangrijk is. Minder belangrijke zaken krijgen je misschien wel in beweging, maar daarmee heb je nog niets zinvols bereikt.

Werk zaken af. Anders krijg je een situatie waarin je 47 dingen bent opgestart en niets gedaan hebt. Dan is het beter om een paar belangrijke taken af te ronden dan er een dozijn op te starten. En “afronden” voelt ook heerlijk…zodat je meer taken wil afronden.

Maak het plezant. Een taak plezant maken, maakt ze ook makkelijker.

Eenmaal de bal aan het rollen gaat, gaat het zoveel makkelijker. Zet jezelf in beweging. Dat leidt tot meer actie. En je krijgt meer gedaan dan je ooit voor mogelijk hield.

Hoe krijg jij beweging in jouw plannen?

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

P.S. Wil je me een plezier doen? Deel dan dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, zodat jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten kunnen profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.