3 snelle vragen voor een eenvoudiger leven

levenscoachGraag deel ik met jou drie vragen die mij en heel wat coachingklanten helpen bij het creëren van een eenvoudiger leven met minder stress, meer focus en meer plezier.

Zal dit nog belangrijk zijn over 5 jaar?

Deze vraag kan dingen echt tot hun reële proporties herleiden. Bijna elke moeilijkheid die je nu hebt kan erdoor wat trivialer lijken en niet zo belangrijk en zwaar als je jezelf voorhield de voorbije dagen, weken en maanden.

Je ontdekt misschien dat je een probleem wat teveel had opgeblazen en het veel erger had gemaakt dat het werkelijk is.

En je ontdekt misschien dat je de situatie makkelijker kan oplossen dat je dacht toen je wat meer paniek voelde.

Ben ik hier en nu?

Het is heel makkelijk om uit het huidige moment te vallen in negatieve piekergedachten over het verleden en de toekomst. Besteed eens wat meer tijd van je dag in het nu. Je piekert niet alleen minder, je bent creatiever, meer geconcentreerd en aangenamer.

Hoe kan je meer in het nu komen? Een eenvoudige mindfulness-techniek is je een minuut lang op je ademhaling richten. Wat je nog kan doen, is je een minuut lang focussen om wat er zich op dit moment afspeelt in je omgeving: als ik nu uit het raam kijk, zie ik de blaadjes van de bamboestruik bewegen in de wind. Ik zie op de tafel naast mijn pc een stapeltje papieren, ik hoor muziek door mijn koptelefoon, ik voel een klein zuchtje van de lentebries door het open raam naar binnen komen, ik ruik kruiden van een barbecue wat verderop… ik gebruik mijn zintuigen om de wereld rondom mij op dit moment in me op te nemen en me opnieuw te connecteren met het huidige moment.
Ook actie ondernemen en dingen doén brengt sommige mensen vaak weer in het huidige moment.

Wie kan het wat schelen?

Nog een heel eenvoudige maar heel krachtige vraag. Als je de behoefte voelt om gelijk te krijgen in een discussie bijvoorbeeld. Gelijk krijgen kan je je voor even goed doen voelen, maar het duurt nooit lang. En op termijn creëer je heel wat negativiteit rondom jou en in jou.

Als je jezelf vraagt “Wie kan het wat schelen?” kan dat je ook helpen om bijvoorbeeld minder perfectionistisch te zijn. En om niet alle kleine dingen zo serieus te nemen. Door deze vraag kan je wat meer relaxed door het leven gaan en naar de mensen rondom jou kijken.

Als mental coach help ik jou om keuzes te maken voor een beter leven, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
9 tekenen dat jouw leven grondig moet veranderen
5 redenen waarom jouw comfortzone jou tegenhoudt
Wil je welke loopbaan het best bij jou past?

P.S. Wil je jouw kennissen ook deze 3 vragen leren kennen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Mental Coaching en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 3 snelle vragen voor een eenvoudiger leven

 1. Geachte , Ik ben telkens bang dat het ochtend wordt . Ik heb namelijk te kampen met cvs en fibromyalgie en depressies . Ik ben altijd moe en heb enorm veel pijn . Ik heb zoveel doelen voor ogen maar het lukt maar niet . Ik hou van de stilte . Ik wil van alles doen , maar het lukt me niet .
  Hebt u daar een antwoord op en kan je mij daarin helpen ? Ik wil een ander leven . Bedankt op voorhand . Kaatje .

  Like

 2. wimannerel zegt:

  Dag Kaatje,
  dankjewel voor jouw reactie.
  Neem gerust persoonlijk contact met me op via wim@wimannerel.be

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.