De noodzakelijke stap om elk doel te bereiken

foto doelencoach verantwoording Hoe je deadlines voor je kunt laten werken, las je al in dit artikel. Het gaat natuurlijk om deadlines die jij ZELF bepaalt omdat je aan een doel werkt dat JIJ wil bereiken.

Zonder deadlines is het vaak te gemakkelijk om excuses te vinden, of zijweggetjes in te slaan waarbij je jezelf bezighoudt met allerlei zaken die niets te maken hebben met jouw doel.

De kwestie met deadlines is wel dat je het moet menen. Een lezer van de vorige artikels vertelde me dat deadlines alleen voor hem niet voldoende bleken. Al te vaak is hij “aan zijn doelen aan het werken” zonder dat er iets concreets uitkomt.

Dat is waar verantwoording komt kijken. Je moet een manier vinden om jezelf te engageren, om jezelf ter verantwoording te roepen. Een systeem van verantwoording stelt je in staat om jouw vooruitgang te meten. Het moedigt je aan om jouw succes te zien groeien. Een dergelijk systeem maakt jouw voornemens fysiek, omdat je ze opgeschreven, online gepost of aan een ander verteld hebt.

Het is vaak het sluitstuk van een coachingsessie. Een coachingklant heeft een doel en de weg ernaartoe helder gesteld en op het einde check ik nog eens het engagement. We maken de te zetten stappen concreet. Soms gewoon met de agenda of kalender erbij. Wanneer ga je sporten, wanneer schrijf je die sollicitatiebrief of dat business plan, wanneer voer je dat ‘moeilijke” gesprek met je partner of je baas, of wanneer plan je die tijd voor jezelf in,…?

Ik vraag mijn coachee ook wie er eventueel nog kan helpen om hem of haar aan dat voornemen te houden. Dat kan een vriend(in), collega of partner zijn, of de personal coach zelf.

Wat wordt het voor jou? Ga je blijven praten over jouw dromen en doelen, of ga je aan de slag? En wie houdt jou aan je voornemens?

Laat me weten wat voor jou werkt. En/of deel dit artikel met je vrienden via de sociale media knoppen hieronder.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De noodzakelijke stap om elk doel te bereiken

  1. Pingback: Deadline of fun: hoe bereik je een doel? | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.