Hoe motiveer je jezelf om deadlines te stellen en ze te halen?

coach motivatie deadlines timemanagement

Nu je weet waarom deadlines goed voor je zijn, is de vraag hoe doe ik dat? Hoe motiveer ik mezelf om me aan die deadlines te houden? Dit zijn vijf praktische tips die voor heel wat van mijn coaching-klanten én ook voor mezelf werken.

1. Beslis: wat is het belangrijkste? Wat op je lijst is het belangrijkste om te bereiken en wat is een redelijke deadline? Is er méér dan één actie nodig om je doel te bereiken? Dan kan je je doel ook opsplitsen in stappen en een deadline voor elke stap bepalen. Je kamerplanten water geven in het weekend is een eenvoudige deadline, maar vakantiefoto’s van vijf jaar lang sorteren in albums vraagt méér dan één stap, en timemanagement.

2. Deel je plan. Voor sommige mensen geeft het vertellen van hun doelen aan anderen de nodige energie om ze te bereiken. Verantwoording moeten afleggen om een doel te bereiken is heel motiverend.

3. Maak het plezanter. Hoe kan je een taak plezanter maken voor jezelf? Als ik een hoop boekhouding/administratie moet verwerken, zet ik mezelf een lekkere kop koffie en zet ik mijn lievelingsradiostation op. Wanneer ik het gras maai, luister ik naar interessante podcasts. Als er niets is om de taak aangenamer te maken tijdens de taak, beloon jezelf dan nadien. Bijvoorbeeld met een goed boek of interessant tijdschrift dat je nog niet hebt kunnen lezen.

4. Visualiseer. Hoe ga je je voelen als de taak achter je ligt? De vrijheid om er niet meer aan te moeten denken is al een beloning. Stel het je voor hoe goed je je zal voelen als het gewicht van je schouders is.

5. Deadlines zijn geen dingen om te vrezen en te vermijden. Je kan ze gebruiken om te motiveren, om kracht en focus te krijgen. Om dat te bereiken wat je wil bereiken. En als je ze gehaald hebt, krijg je de beloning van een gevoel van succes en voldoening.

Welke van deze vijf tips spreekt jou het meeste aan? Laat het me weten en deel dit artikel met je vrienden via de knoppen hieronder.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoe motiveer je jezelf om deadlines te stellen en ze te halen?

  1. Pingback: Waarom deadlines goed voor je zijn | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

  2. Pingback: De noodzakelijke stap om elk doel te bereiken | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.