Waarom deadlines goed voor je zijn

professional organizer coach life coaching deadlineWerd je deze ochtend wakker met te denken aan wat je allemaal moest doen vandaag?
Misschien stonden er dergelijke zaken op je mentale lijstje: de vaat in de vaatwasser stoppen, de krant van gisteren bij het oud papier gooien, de woonkamer stofzuigen, de schoenen uit de inkom halen en in de kast zetten,… Maar eerst keek je nog even in de krant, of op je Twitter of Facebook account. Want ja, er is geen haast bij die taken, nietwaar?

Dan rinkelt je telefoon. Een vriend komt over 20 minuten langs. Oeps. De dingen die je gepland had om later te doen, krijgen plots een deadline. Je rent snel rond om de schoenen op te bergen, de woonkamer en de vaat aan kant te hebben en de krant van gisteren bij het oud papier te gooien.

Zonder die deadline van 20 minuten zou je die kleine taken maar in de volgende uren gedaan hebben. Zo zie je hoe nuttig deadlines kunnen zijn voor je eigen organisatie.

Samengevat:

1. Deadlines dwingen je om een doel te stellen en erop te focussen.
Omdat de tijd beperkt is, ga je denken over wat er echt belangrijk is, over de essentie van wat er gedaan moet worden. Je denkt meer in termen van resultaten.

2. Een deadline helpt je om je tijd te organiseren.
Je bekijkt of je zaken kan combineren. Of misschien kan je wel taken delegeren.

3. Deadlines verhogen je productiviteit.
Je bedenkt wat er gedaan moet worden. Niet relevante taken laat je achterwege.

4. Deadlines zorgen ervoor dat je minder snel afgeleid bent.
TV, e-mail, Facebook, Twitter,… lopen niet weg. Maar zonder deadline zijn we snel geneigd van ons te laten verleiden en worden we snel opgeslokt door allerlei afleidingen.

Tip: stel jezelf eens wat meer vrijwillig deadlines.

Lees nu verder om te leren hoe je jezelf aan deadlines kunt houden. Hoe motiveer je jezelf om deadlines te stellen én om ze te halen? Klik hier om verder te lezen.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waarom deadlines goed voor je zijn

  1. Pingback: Hoe motiveer je jezelf om deadlines te stellen en ze te halen? | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.