Dit is wat je wél dichter bij jouw doel brengt

foto life coach levenscoach Alles wat je doet brengt je ofwel dichter bij ofwel verder van je doelen.
Wil je slanker zijn? Als je uitslaapt en je fitness-sessie mist, dan haalt dat je verder weg van je doel. Maar als je nee zegt tegen die pizza quattro formaggi vanavond en die croissants morgenochtend en in de plaats daarvan gezond eet, dan brengt dat je dichter bij je doel.

Elke keuze die je maakt brengt je dichter bij succes of bij falen. En afslanken of gezondheid is maar een voorbeeld. Als personal life en business coach heb ik al veel mensen begeleid op het vlak van ondermeer hun werk/loopbaan, work/life balance, relaties, geld, verkoop, zelfontwikkeling, creativiteit, sociaal leven en productiviteit/time management.

Een transformatie op één van deze gebieden start met het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid. We moeten aanvaarden dat we zelf heel veel in onze eigen macht hebben. Als we goed plannen en ons voorbereiden, gaan we in de goede richting. Als we lui zijn of slechte beslissingen nemen op het moment dat we beter moeten weten, dan krijgen we het moeilijk. Of we gaan zelfs achteruit.

En om dichter bij onze doelen te komen, zullen we uiteindelijk ook dingen moeten doen die we nog niet eerder gedaan hebben. Want we stappen buiten onze comfortzone en onze routine. En het is heel verleidelijk om binnen onze comfortzone te blijven. Maar dat is niet de plaats waar we groeien, verbeteren en de nodige veranderingen aanbrengen om serieuze stappen voorwaarts te zetten.

Kijk eens naar wat je doet om in je comfortzone te blijven en vraag: wat is de tegengestelde actie? En zou deze tegengestelde actie een betere oplossing zijn?

Als je doel is om meer werk te verzetten, dan zou een natuurlijke neiging om laat op te staan of te roddelen met collega’s, doelloos rond te surfen op het internet of lange lunchpauzes te nemen jou in de verkeerde richting leiden. Maar tijd reserveren waarin je ongestoord (zonder internettoegang?) kan werken, volgens een vooraf opgemaakt plan, zal je wel in de goede richting sturen.

Als je jouw situatie wil verbeteren, dan ga je gewoonten moeten veranderen. Zet nieuwe regels voor jezelf. Regels die je dichter bij je doel brengen. Regels die niet onderhandelbaar zijn voor jezelf. Als ik coachees dat zie doen, weet ik dat hun succes, hun transformatie, een feit wordt.

Als jij ook een persoonlijke transformatie wil, denk er dan aan dat wat je doet in jouw eigen macht ligt. Wat je kiest om te doen bepaalt de resultaten die je zult bereiken.

“Ask yourself if you could go back and start over – would you be doing different things now. Don’t be scared to start over now. If it’s education, your career, your life, your fitness program – don’t be afraid to continually grow so much and so quickly that you need to stop and rethink everything you’re doing.” – Alwyn Cosgrove

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Gun jij anderen een persoonlijke transformatie? Deel dan dit artikel via de onderstaande knoppen:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.