7 dingen die je elke dag kunt doen om de beste versie van jezelf te worden in 2023

de beste versie van jezelf foto zee zon lifecoach

Hier zijn zeven dingen die je elke dag kunt doen om jezelf naar het volgende ‘level’ in je leven te brengen en de beste versie van jezelf te worden in 2023.

1. Begin elke dag met jezelf deze vraag te stellen: “Wat is het ene ding dat ik vandaag echt wil bereiken?”

Deze techniek traint je brein om zich te focussen op welke doelen op dit moment belangrijk voor je zijn. En het zorgt ervoor dat je prioriteit geeft aan het doel waarvan jij denkt dat het op dit moment het meest relevant is.

Hoe oefen je deze gewoonte? Schrijf het ene ding op. Schrijf het in grote letters op een blad papier en hang het aan de muur van je slaapkamer of badkamer. Lees het hardop wanneer je je dag begint, en kom ter plekke met een antwoord. Onderneem vervolgens actie.

2. Ontwikkel jouw unieke dagelijkse routine

Waarom is een routine belangrijk? Omdat het je helpt meester van je eigen tijd te worden en het helpt je om kalm te blijven wanneer je van tevoren weet hoe je dag eruit gaat zien.

Creëer een gestructureerde routine die is aangepast aan jouw specifieke behoeften, jouw doelen, en wat jij denkt dat het meest relevant voor je is. Neem dingen op zoals bijvoorbeeld:

– Een eenvoudige work-out: een ochtend yogaroutine of een 20 minuten durende power walk.

– Als je ontbijt, kies dan een evenwichtig ontbijt om je energie te geven: een combinatie van eiwitten, fruit en gezonde vetten zoals havermout of vers fruit.

– Voldoende slaap. Chronisch slaaptekort vermindert jouw cognitieve vaardigheden, beïnvloedt jouw concentratievermogen en verlaagt zelfs jouw IQ. Train je hersenen om elke avond op hetzelfde tijdstip af te sluiten door een eenvoudige avondroutine te volgen.

de beste versie van jezelf foto choose happy lifecoach

3. Stel langetermijndoelen voor jezelf

Doelen zijn een must omdat ze je meer focus geven op wat echt belangrijk voor je is, en omdat ze jouw leven meer betekenis kunnen geven.

Vraag jezelf af: waar zie ik mezelf in de toekomst, wie wil ik worden, wat zou een ideale levensstijl voor mij zijn? Schrijf je top 3 doelen op, en breng dan in kaart wat je elke dag moet doen om ze te bereiken. Maak een schema voor de week, zodat je jezelf elke dag een beetje tijd geeft om naar jouw doelen toe te werken.

4. Ontwikkel jouw levensstrategie

Concentreer je op het werk dat je voor vandaag gepland hebt, maar kijk altijd minstens twee stappen vooruit. Als je een strategie hebt, zal alles wat je elke dag doet meer zin hebben.

Zal wat je vandaag doet jou helpen te worden wie je over 10 jaar wilt zijn? Word strategisch, zodat je resultaten op lange termijn kunt bereiken waar jouw toekomstige ik van kan profiteren.

Wil je jouw levensstrategie niet op je eentje vorm geven, neem dan contact op met een lifecoach. En sowieso bekijk je best eens vanop afstand jouw dagelijkse handelingen en hoe je reageert op wat er om jou heen gebeurt. Is jouw gedrag gericht op het bereiken van een eenmalig effect, of zul je er op de lange termijn profijt van hebben? Reageer je alleen maar op gebeurtenissen of ben je er proactief mee bezig?

de beste versie van jezelf foto vrouw geluk lifecoach

5. Leer één nieuw ding per dag

Leer jouw brein om flexibel te zijn en te groeien. Als je het antwoord op een vraag niet weet, vraag het dan aan iemand die het wel weet.

Als je zelf op onderzoek uit wil gaan, zet dan elke dag een blokje tijd opzij om iets nieuws te leren: leer jezelf een nieuwe vaardigheid, leer hoe je iets vanaf nul kunt bouwen, onderzoek een onderwerp dat je fascineert, luister naar een podcast over een interessant onderwerp terwijl je aan het rijden, wandelen, koken of wassen bent.

6. Maak van je geest een vredige plek om te zijn

Belangrijker dan het opruimen van je slaapkamer of je bureau, is het regelmatig werken aan het opgeruimd houden van je geest. Want als het niet vol zit met warrige gedachten, verwarring en zorgen, kan het zijn echte magie laten werken.

Hoe doe je dat? Met meditatie. Deze kleine oefening vergt niet veel tijd, is eenvoudig te volgen en heeft vele voordelen, waaronder een betere focus en meer concentratie. Vroeg op de dag mediteren kan je hersenen voorbereiden op de dag die voor je ligt, en het kan je ook helpen ’s nachts beter te slapen. Wil je het jezelf makkelijk maken om te ontspannen of om jouw brein te trainen in focus en rust, investeer dan in de PSiO.

de beste versie van jezelf foto vrouw geluk lifecoach

7. Zeg dankjewel

Door te oefenen in dankbaarheid voor wat we hebben, kunnen we ons richten op wat we hebben, in plaats van ons te richten op de negativiteit van wat we niet hebben. Deze oefening zet een positievere toon voor je toekomstige zelf omdat het je in staat stelt ruimer te denken en te leven – je zult voelen dat je een leven van overvloed leidt in plaats van een leven van schaarste. Het is eenvoudig om ermee te beginnen en het duurt maar 5 minuten:

Zodra je wakker wordt, neem je een notitieboekje en schrijf je 3 dingen op waar je vandaag dankbaar voor bent: het kan iets simpels zijn als een dak boven je hoofd, eten in de koelkast, een warm bed, stromend water, internetconnectie, een positieve relatie met mensen waar je het meest van houdt, etc.

En om duurzaam te investeren in jouw geluk werk je best met een professionele coach. Want een geschikte coach kan je bijvoorbeeld begeleiden naar een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je contact kunt opnemen.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
In 2023 onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Wanneer gun jij jezelf een loopbaancoach in 2023?

P.S. Je helpt me echt als je deze berichten deelt op sociale media. Dus mocht het mogelijk zijn voor jou, klik dan op een van de knoppen hieronder omdat je zo ook anderen inspireert. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op 7 dingen die je elke dag kunt doen om de beste versie van jezelf te worden in 2023

 1. smolders patrick zegt:

  als je volledig alleen bent zonder fammilly en vrienden hoe geraak je dan gemotiveerd hoe begin je er dan aan en blijven volhouden

  Like

 2. wimannerel zegt:

  Dankjewel voor jouw vraag, Patrick. Motivatie komt uit jezelf, anderen kunnen het ons niet geven. Wat niet wegneemt, dat het belangrijk is om je verbonden te voelen met anderen. Hier vind je alvast enkele tips om stap voor stap een sociaal leven uit te bouwen: https://wimannerel.be/2015/09/05/sociaal-leven/

  Like

 3. somers marie zegt:

  Fijn en volledig akkoord, want als je niettegenstaande vele onafhoudende inspanningen geen verbondenheid voelt met anderen, is het zielig en triest, I can tell you. zwoele gezellige zomeravond aan iedereen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.