Kies je doelen zelf

Life coach en business coach geeft tips om om jouw doelen te verwezenlijkenDenk eens terug aan het begin van dit jaar. Zat je vol ambitie en vuur, klaar om al je voornemens in praktijk te brengen? Misschien had je jezelf voorgenomen om gezonder te gaan leven, om die promotie te verdienen of om eindelijk dat boek te gaan schrijven. Maar hoeveel van deze doelen heb je daadwerkelijk bereikt? Vaak is de bittere realiteit dat de meeste van onze doelen en ambities ergens halverwege het jaar in rook opgaan. Maar waarom gebeurt dit? Het antwoord ligt in de manier waarop we onze doelen stellen.

Volgens de gerespecteerde Canadese onderzoeker Richard Koestner zijn het niet zomaar de doelen die we stellen, maar de doelen die we voor onszelf kiezen die de kans op succes vergroten.

Met andere woorden, de doelen die we onszelf opleggen, omdat we ons verplicht voelen, hebben minder kans van slagen. Maar waarom is dit zo?

Stel je voor dat je besluit om gezonder te gaan leven, omdat je partner, je familie of je vrienden dat van je verwachten. Terwijl je eigenlijk helemaal niet wilt stoppen met de late night snacks en je comfortabele zetel voor een sportschool wilt ruilen. Dit doel voelt meer als een last dan als een persoonlijke ambitie. Hoe groot is de kans dat je dit doel volhoudt?

De sleutel tot succes ligt in het kiezen van doelen die écht bij jou passen en resoneren met je persoonlijke waarden en wensen. Deze doelen geven je energie, inspiratie en de motivatie om ze na te streven.

Het kiezen van je eigen doelen is slechts de eerste stap. Volgens Koestner is het essentieel om deze doelen ook om te zetten in concrete actie. Laten we teruggaan naar het voorbeeld van het leiden van een gezonder leven. Je hebt dit doel gekozen omdat het bij je past. Hoe ga je dit nu in praktijk brengen? Ga je twee keer per week naar de sportschool? Ga je koken met verse ingrediënten? Of misschien begin je met een dagelijkse wandeling?

Het vertalen van je doel naar concrete acties maakt het tastbaarder en makkelijker om te meten. Zo kan je je voortgang bijhouden en bijsturen waar nodig. Dit geeft je een gevoel van controle en motiveert je om door te gaan, zelfs wanneer het moeilijk wordt.

Dus vergeet de doelen die je jezelf uit verplichting oplegt. Kies in plaats daarvan de doelen die echt resoneren met wie je bent. Vertaal deze doelen vervolgens in concrete acties en zie hoe je succes binnen handbereik komt. Onthoud dat het jouw leven is. Jij bent de regisseur en het is aan jou om je eigen succesverhaal te schrijven.

Als coach help ik jou om doelen te stellen en ze om te zetten in actie. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Stuur me tips

Lees verder:
7 goede voornemens die succesvolle mensen maken
9 dingen die mentaal veerkrachtige mensen niet doen
5 zaken waar je best nu mee stopt (om meester te worden over jouw leven)

P.S. Doe je jouw vrienden en mij een plezier? Deel dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching, Doelen coaching, Life Coaching. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kies je doelen zelf

  1. Marc de Vré zegt:

    Reblogged this on Green Hill Coaching and commented:
    Helemaal mee eens. Dit geld ook voor teambuilding 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.