11 manieren om je leven eenvoudiger te maken

Coaching tips voor een eenvoudiger levenWil jij ook je leven eenvoudiger maken? Een eenvoudiger leven maakt je effectiever en minder gestresseerd. Het schenkt je meer rust, meer energie en voldoening.

Daarom wil ik als jouw coach graag 11 manieren delen om je leven eenvoudiger te maken. Laat me weten welke tip je inspirerend en handig vindt.

1. Single-task. Als je in plaats van te (proberen te) multitasken slechts één ding tegelijk doet met je volle aandacht, ben je meer gefocust, minder gestresseerd en krijg je uiteindelijk toch meer gedaan.

2. Schrijf dingen op. Je brein is er om over dingen te denken, niet om aan dingen te denken. Dus help jezelf en schrijf op wat je vandaag moet doen of kopen. Schrijf op wat je top 5 prioriteiten in je leven zijn en hang dat briefje op waar je het elke dag kan zien.

3. Doe wat JIJ echt, echt, echt wil doen. Raak niet vast in het proberen leven van iemand anders zijn/haar droom.

4. Geniet van eenvoudige pleziertjes. Een sappige appel, de laatste episode van je favoriete reeks, verse lakens, een knuffel, je lievelingsliedje op de radio, de zon.

5. Wees vriendelijk. Wees vriendelijk voor anderen, maar ook voor jezelf. Maar stop met iedereen een plezier te proberen doen. Er zullen altijd mensen zijn waar je niet mee overweg kan of die jou niet mogen om een of andere reden.

6. Schrijf kortere e-mails. Een tot vijf zinnen is vaak al voldoende. Schrijf maar één keer per dag mails: verwerk je mails tot je een lege inbox hebt.

7. Leer manieren om je stress te beheersen en probeer ze uit. Voorbeelden zijn je normen/eisen op een menselijk niveau brengen, neen zeggen, mindfulness of tai chi (ben ik zelf aan het uitproberen). Enkele van deze gewoonten kunnen je helpen om de stress in je leven drastisch te verminderen.

8. Ga maar één keer per week boodschappen doen. Je spaart geld en tijd uit als je de moeite doet om voor een week te plannen en alles in een keer te kopen. Doe dat trouwens niet wanneer je honger hebt. Met een volle maag zul je meer gezonde voeding kopen en minder impulsaankopen doen.

9. Denk eraan dat het leven groter is dan je denkt. Je weet niet alles en je hebt niet altijd gelijk. Hiervan bewust zijn maakt het makkelijker om dingen te leren, om het standpunt van anderen te aanvaarden, dingen te veranderen en om meer open te staan.

10. Vraag jezelf af: houd ik de zaken extreem eenvoudig? Als dat niet zo is, zoek dan uit hoe je dat kan doen in de situatie waarin je je bevindt.

11. Vraag jezelf af: zal dit over 5 jaar nog belangrijk zijn? Of zelfs over 5 weken? Doe dit om te vermijden dat je een berg maakt van een molshoopje.

Lees meer tips om productiever te worden door eenvoud
Lees meer over hoe je meer focus krijgt in je leven
Lees ook: Boost je productiviteit in 7 keer 10 minuten

Meer tips en technieken om je leven eenvoudiger te maken, lees je in het handige boek “Meer tijd in 12 stappen”. Bestel hier jouw exemplaar en hou meer tijd over voor wat jij echt graag doet en belangrijk vindt.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Deel je bovenstaande tips ook met jouw kennissen?

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 11 manieren om je leven eenvoudiger te maken

  1. Johan Vijgen zegt:

    De “single task” staat bij mij bovenaan !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.