3 + 1 simpele manieren om niet uitgeput te raken door je werk

Met een coach je leven in balans krijgenEen leven in balans: makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker vandaag met alle eisen van werk én daarbuiten. Informatie stroomt continu je leven binnen. Opportuniteiten om allerlei nieuws te ontdekken zijn nooit zo overvloedig geweest.

Als je zelf geen limieten stelt, kan je uitgeput, overwerkt en zelfs opgebrand raken voor een langere periode.

Hoe kan je omgaan met deze uitdaging? Met diverse coachingklanten heb ik al oplossingen besproken die blijken te werken. Maar ook voor mezelf is het vaak een hele klus om rustpunten te vinden in de maalstroom van het leven. Zeker als ik de volgende gewoonten niet aanhoud.

1. Zet duidelijke grenzen voor je dag

Zet limieten in je dag om werk en rust in balans te houden. Zo kan je met jezelf afspreken om na een bepaald uur (voor sommigen 19u, voor anderen misschien 21u) niet meer te werken. En ook tijdens je werkdag las je best pauzes in om scherp te blijven en energie bij te tanken. Stap even weg van je computer en snuif wat verse lucht op bijvoorbeeld.

2. Zorg voor voldoende energie

Om sterk genoeg te staan tegenover de eisen die het leven aan je stelt, heb je energie nodig. De drie fundamenten daarvoor ken je allicht al: voldoende slaap, gezond eten en voldoende bewegen. Maar doe je ze ook alle drie? Als je niet gezond genoeg eet of voldoende beweegt dan begin je je meer gespannen te voelen en heb je minder energie. Het wordt moeilijker om beslissingen te nemen en actie te ondernemen. Heb je onvoldoende slaap, dan voel je je makkelijker gestrest en komen er meer negatieve gedachten in je op. Wees eerlijk met jezelf en kijk hoe je omgaat met deze drie fundamenten. Kan je iets verbeteren? Neem dan vandaag nog een kleine actie.

Lees meer over Een ongewone tip om meer gedaan te krijgen in je dag

3. Luister naar jezelf

Als je merkt dat je je geïrriteerd voelt, of moe en ongeïnspireerd, luister dan naar die gevoelens: neem tijd om voor jezelf te zorgen. Doe iets waarvan je weet dat het jou ontspant en weer oplaadt.Sometimes the most urgent thing you can possibly do is take a complete rest,” zei Ashleigh Brilliant. Niemand zal je belonen om tegen de muur te lopen en opgebrand te raken. Wees ook eens lief voor jezelf.

Extra: Stel jezelf deze vragen

Deze vragen brengen je meer helderheid en focus. Stel ze ook als je druk bezig bent en je e-mail al voor de tiende keer die dag aan het checken bent.

Zal deze actie nog belangrijk zijn over 5 jaar? Of over 5 maand? Of zelfs over 5 weken?

Brengt deze actie me dichter bij mijn doel?

Waarom doe ik dit?

Wat zijn mijn vier topprioriteiten in mijn leven? Hoe staat het er vandaag mee?

Wat is één ding dat ik kan doen om een gezondere balans te vinden in hoe ik mijn tijd en energie spendeer?

Deze kleine stappen zullen je al een heel eind verder op weg helpen. Wil je nog meer meester worden over je tijd en over je leven, bestel dan jouw exemplaar van “Meer tijd in 12 stappen.”

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Als je deze tips interessant vindt, deel ze dan alsjeblieft met iemand uit je netwerk.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.