Stop met dromen en begin met doen: deze 7 gewoonten helpen je op weg

Toen ik onlangs op een feestje was, kwam ik een oude vriend tegen die ik al een tijdje niet meer had gezien. Hij was altijd een dromer geweest, met grote plannen en mooie ideeën, maar hij had moeite om deze om te zetten in actie.

Ik vroeg hem hoe het nu met hem ging en tot mijn verbazing vertelde hij me dat hij onlangs zijn eigen bedrijf had opgestart en dat het heel goed ging. Ik was natuurlijk blij voor hem en vroeg hem wat hem eindelijk had doen besluiten om zijn dromen om te zetten in actie. Zijn antwoord was simpel: hij had geleerd om te handelen in plaats van alleen maar te dromen.

loopbaancoach mental coach foto actie

Dit bracht me op het idee voor dit artikel, waarin ik 7 gewoontes met je deel die je helpen om je dromen om te zetten in daden. Want laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens een idee gehad dat we graag zouden willen uitvoeren, maar we blijven soms hangen in het denken en komen niet in actie. Met deze 7 gewoontes help ik je graag op weg om jouw dromen werkelijkheid te laten worden.

 1. Begin je dag met de belangrijkste taak

De belangrijkste taak van de dag kan soms ook de moeilijkste zijn, maar als je die als eerste afhandelt, kan de rest van de dag niet meer stuk. Het geeft een goed gevoel als je die taak hebt volbracht en je voelt je veel gemotiveerder om ook de rest van de dag productief te zijn.

 1. Neem verantwoordelijkheid voor je acties

Het is belangrijk om je te realiseren dat je niet alles kunt controleren. Je kunt niet bepalen hoe anderen reageren op wat jij doet of zegt. Zorg er daarom voor dat je je alleen verantwoordelijk voelt voor wat jij doet en denkt dat goed is. De rest is niet aan jou.

 1. Begin klein

Soms voelt het alsof je vastzit en niet vooruit komt. Begin dan klein en zet een eerste stap. Schrijf bijvoorbeeld 1-2 minuten aan je nota of boek, doe een paar push-ups of begin met een klein deel van die taak die je niet leuk vindt. Als je eenmaal begonnen bent, is de kans groot dat je doorgaat en meer voor elkaar krijgt dan je van tevoren dacht.

 1. Denk aan jezelf

Als je niet doet wat je eigenlijk wilde doen, voel je je niet goed over jezelf en verlies je zelfvertrouwen. Stel daarom jezelf verantwoordelijk voor wat je doet en laat je niet afleiden. Zo werk je aan je zelfontwikkeling en blijf je gemotiveerd om meer actie te ondernemen.

 1. Focus op wat belangrijk is

Maak een lijstje met de belangrijkste dingen die je wil bereiken en focus je daarop. Je kunt bijvoorbeeld een motto opschrijven dat je dagelijks motiveert, of een lijstje maken van je top 3 prioriteiten. Door je te focussen op wat belangrijk is, bereik je sneller je doelen.

mental coach loopbaanbegeleiding foto accountability buddy
 1. Schakel een accountability buddy in

Soms is het moeilijk om zelf de motivatie te vinden om aan de slag te gaan. In zulke gevallen kan het enorm helpen om verantwoording af te leggen aan anderen. Zoek bijvoorbeeld een vriend of familielid of coach die je kan helpen om gemotiveerd te blijven. Vertel hen over je doelen en vraag hen om je te steunen en verantwoordelijk te houden. Een accountability buddy helpt je zo om je doelen te bereiken.

 1. Wees geduldig en blijf volhouden

Het belangrijkste om te onthouden is dat succes niet van de ene op de andere dag komt. Het vergt tijd, hard werk en doorzettingsvermogen om je dromen te verwezenlijken. Geef niet op als je een tegenslag ervaart, maar blijf volhouden. Blijf jezelf eraan herinneren waarom je begonnen bent en wat je wil bereiken. Beloon jezelf ook regelmatig voor je harde werk en kleine successen.

Met deze 7 tips ben je klaar om actie te ondernemen en je dromen om te zetten in werkelijkheid.

Dus waar wacht je nog op?

En een van de verstandigste manieren om te stoppen met dromen en te starten met doen en om je leven ten goede te veranderen is het investeren in jezelf via een coach.

Want een geschikte coach kan je begeleiden in het beslissen over een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, en in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je makkelijk contact opneemt.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail, schrijf je daarom nu in via deze link want dan krijg je ze toegestuurd:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Gun jij jezelf een loopbaancoach?

P.S. Wanneer je dit artikel waardevol vindt, klik dan nu op een van de knoppen hieronder omdat je zo ook anderen inspireert met deze tips en inzichten. Of stuur het door naar iemand die deze inzichten kan gebruiken. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Mental Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stop met dromen en begin met doen: deze 7 gewoonten helpen je op weg

 1. shivatje zegt:

  Durf je dromen waar te maken.
  Durf te springen en grijp de kans.
  Maar spijtig genoeg ligt daar het heuvel de angst.
  Goede tips 😉

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.