Waarom je vandaag niet productief mag zijn

Multitaskend productief executive coach

Je kent dat wel. Je bent de hele dag druk bezig, werkt non-stop, al multitaskend in een poging om een paar extra dingen van je to-dolijst te schrappen, en wanneer de dag ten einde loopt, heb je nog steeds je belangrijkste werk niet gedaan gekregen.

Bezig zijn is niet hetzelfde als productief zijn.

Het is het verschil tussen lopen op een loopband en lopen naar een doel. Het is allebei lopen, maar bezig zijn is stationair lopen.

Als je echt productief wilt zijn, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: Wie wil ik zijn?

Een andere vraag is: Waar wil ik naartoe?

De kans is groot dat jouw antwoorden op deze vragen gaan over groei. Over ontwikkeling in een bepaalde richting.

En hoewel je niet al je tijd kunt besteden aan het nastreven van die doelen, zul je er zeker niet komen als je geen tijd besteedt aan het nastreven ervan.

Als je een schrijver wil worden, moet je tijd besteden aan schrijven.

Als je yoga teacher wil zijn, zul je tijd moeten besteden aan yoga en aan hoe je de vaardigheden aanleert bij anderen.

Wil je coach worden, dan zul je coachopleiding volgen en honderden uren moeten coachen om goed te worden.

Als je een winkelmanager wil worden, moet je niet alleen verkopen – je moet jouw managementvaardigheden ontwikkelen.

Als je een nieuw bedrijf wil beginnen, of een nieuw product wil lanceren, moet je tijd besteden aan het plannen en opbouwen van je vaardigheden en ervaring.

Dit is waar het op aankomt: je dient tijd te besteden aan jouw toekomst. Zelfs wanneer er in het heden belangrijker dingen te doen zijn. En zelfs wanneer er geen onmiddellijk zichtbare opbrengst is van jouw inspanningen.

Met andere woorden – en dit is het moeilijke gedeelte – als je productief wil zijn, moet je tijd besteden aan dingen die belachelijk on-productief lijken.

Vaak vragen mensen me nu het volgende: hoe zit het met alle dingen die ik eigenlijk gedaan moet krijgen?

Moet ik niet door mijn rommelige mailbox geraken, mijn dringende gesprekken, mijn projectplannen, mijn to-dolijsten om ruimte te creëren om me te concentreren op mijn toekomstige zelf?

Nope.

Dat is een truc die jouw drukke zelf met jou uithaalt om je weg te houden van die dingen waar je nog niet goed in bent en die nog niet productief zijn.

Soms moet je onverantwoordelijk zijn met je huidige uitdagingen om echte vooruitgang te boeken met je toekomstige zelf. Je moet het heden daar gewoon laten zitten, slordig en rommelig. Het gaat niet weg en het zal nooit eindigen. Zo is het heden.

Misschien eindig je niet met een lege e-mail inbox vandaag. Je hebt misschien niet de perfecte professionele gesprekken. Je zal misschien niet iedereen perfect tevreden stellen.

Maar ik ben bereid te wedden dat je die dingen goed genoeg zult doen.

Het zijn de andere dingen waar ik me zorgen over maak.

De zeer belangrijke dingen die nooit gedaan worden omdat er geen tijd voor is.

Of het is niet dringend.

Of het is te moeilijk.

Of riskant of beangstigend.

Dat zijn de dingen waaraan ik je wil helpen werken.

Ook al ben je enthousiast over het idee om je op jouw toekomstige zelf te richten, iets in jou verzet zich ertegen omdat het niet zo goed voelt als het oplossen van jouw huidige uitdagingen. Je bent er nog niet zo bedreven in. En net daarom is het jouw toekomst.

En dat is precies waarom je je erop dient te concentreren.

Want de reden waarom vele mensen vastzitten – en waarom velen van ons zich zo voelen – is dat we ons richten op wat er op een bepaald moment vlak voor ons ligt.

Aan de andere kant, wat de meesten van ons het liefst willen is vooruitgaan. En, per definitie, houdt aandacht voor het heden ons waar we nu al zijn.

Als coach kan ik je helpen om een betere “huidige” zelf te zijn. Maar ik zal een veel grotere impact hebben als ik jou help een succesvolle “toekomstige” zelf te worden. Dat is transformatie.

En een van de allerbeste manieren om te investeren in jouw toekomstige zelf en in vooruitgang in jouw leven, is precies het investeren in jezelf via een coach. Een geschikte coach kan je begeleiden in het vinden een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je contact kunt opnemen.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Gun jij jouw toekomstige zelf een job waarin je zin hebt?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen, deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.