Hoe vind ik wat ik echt wil in mijn leven?

Life coach geeft tips om te vinden wat je echt wil met jouw leven.Wat wil je nu echt in jouw leven? Welk werk maakt jou gelukkig? Als je hierop het antwoord vindt, dan heb je een belangrijke sleutel voor succes in handen.

Door jezelf de volgende vier vragen te stellen, vind je jouw levenspad. Want écht succes is jouw leven op jouw eigen manier kunnen leven. Opgelet: deze vragen stellen en ze beantwoorden kan jouw leven veranderen.

1. Welk werk zou ik doen als ik morgen een miljoen euro zou winnen met de lotto?
Dit is een vraag die ik als coach soms stel aan een coachingklant met loopbaanvragen. Jouw eerste reactie op deze vraag geeft meteen een indicatie over waar je vandaag staat en mogelijk ook in welke richting je kan gaan. 
De meeste mensen denken erover om met een miljoen euro hun huidige job vaarwel te zeggen en iets helemaal anders te gaan doen. Daar is niks mis mee. Want heel veel mensen zijn hun huidige job gewoon ingerold.

Wat als je niet eens het gevoel hebt dat je werkt? Als je doet wat je graag doet, zodat werk eigenlijk spelen wordt? Waardoor work-life balance een vreemd begrip wordt?

Wat is het antwoord voor jou op deze eerste vraag? Schrijf het op vooraleer je verder leest.

2. Wat doe ik met gemak én goed?
Om te vinden wat je echt wil in je leven, helpt het om te kijken naar die activiteiten die voor jou makkelijk zijn, maar voor anderen moeilijk. Misschien krijg je wel complimenten voor hoe goed je iets doet. Ook al lijkt het voor jou heel evident en natuurlijk.

Schrijf nu die activiteiten op die voor jou makkelijk zijn én die je goed doet.

3. Welke dingen heb ik al gedaan die mij het meest voldoening schonken?
Als je nu eens terugkijkt naar wat je al gedaan hebt in je leven/werk, wat heeft jou de beste resultaten opgeleverd? Wat schonk jou het meest voldoening? In een bedrijf: wat gaf de beste resultaten voor jou én het bedrijf?

Jouw voorbije successen zijn namelijk een wegwijzer. Ze wijzen je het soort activiteiten waarvan je meer zou moeten doen om jezelf verder te ontwikkelen naar meer succes en voldoening in je leven.

Maak nu een lijstje met die voorbije successen.

4. Als ik gegarandeerd enorm succes zou hebben in een job van mijn keuze, wat zou ik dan doen?
Veel mensen laten zich tegenhouden door angst. Angst dat ze op een of andere manieren zullen falen in wat ze ondernemen. En bang zijn dat je zal falen is nu net de grootste garantie op…falen.

Maar wat als je gegarandeerd succes zou hebben? Als je niet kon mislukken? Wat zou je dan doen? Wat zou je willen doen als je onbeperkt tijd en middelen had, en een garantie op succes?

Het antwoord op deze vraag kan iets doen met jou: een tintelend gevoel, opwinding, je hart dat sneller klopt,… Als je dat voelt, dan ben je jouw ‘roeping’ op het spoor!

Ik verneem graag van jou welk effect deze vier vragen op jou hebben: dat kan via het commentaarveld hieronder of via een mailtje naar wim@wimannerel.be .

Deel je deze 4 vragen ook met jouw vrienden?

Meer lezen?
Je weet wat je droomjob is. Maar wat nu?
Wat wil ik nu echt met mijn leven?
Hoe krijg ik het allemaal gedaan? 5 tips voor een betere work-life balans.

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Coaching, Doelen coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoe vind ik wat ik echt wil in mijn leven?

  1. doragasia zegt:

    Dit is echt een geniaal artikel! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.