5 + 1 dingen waarmee je vandaag nog wil stoppen

stop to do lijst time management coachAllicht heb je een to do-lijstje.

Of zelfs meer dan een.

Maar wat met de dingen waarmee je zou moeten stoppen?

Wil je meer succes in je leven, stop dan met de volgende 5 + 1 dingen. Beslis nu en maak een stop-to do-lijstje met deze zaken op.

1. Zwalpen.

Wie succes heeft in het leven, heeft een plan. Een richting en een doel. Die zwalpt niet door het leven in de hoop dat het allemaal goed uitdraait. Zet doelen (op het vlak van je relaties, gezondheid, werk, financiën, zelfontwikkeling,…) en voer je plannen uit.

Als je elke dag maar afwacht wat er komen gaat, en je laat leven, stop daar dan mee. Ontwikkel een visie van wat/wie je wil zijn. Maak een lijst van wat er nodig is om daarvoor te doen.

2. Uitvluchten zoeken.

Stop met anderen de schuld te geven. Of excuses te zoeken en te klagen over je gebrek aan geluk in het leven. Neem de volledige verantwoordelijkheid voor je leven. Je bent volwassen.

Dus stop met het slachtoffer te spelen en uitvluchten te zoeken.

3. Uitstellen.

Uitstelgedrag is de vijand van succes. Beslis welke resultaten je wil, maak een lijst met wat je daarvoor moet doen, stel prioriteiten en start met de belangrijkste. We komen allemaal in de verleiding om dingen waar we bang voor zijn of minder graag doen, uit te stellen. Eet die kikker toch maar eerst op.

Zit je achter je computer of je TV in plaats van belangrijker dingen te doen? Stop daar dan mee. Kom eens buiten en ontmoet mensen, netwerk, leer iets bij, doe iets actiefs.

4. Enkel het makkelijke doen.

Waar zou je het meeste tijd aan moeten besteden? Wat belangrijk is, dringend, het gemakkelijkste, routinetaken? Als je de meeste tijd besteedt aan makkelijke of minder belangrijke zaken, stop dan daarmee.

Focus je op de meest belangrijke zaken: die zaken die je verder helpen in jouw doelen. Andere zaken kan je vaak gewoon laten liggen ofwel delegeren.

5. Ondoeltreffende vergaderingen bijwonen.

Hoeveel uur per week zit je in vergaderingen die weinig waarde toevoegen? Elke vergadering moet een duidelijk doel hebben, een agenda en een efficiënte voorzitter die ervoor zorgt dat de vergadering gericht is op duidelijke doelen.

Extra: Jouw ambities beperken.

Wie succes heeft, gelooft in zichzelf, en is gedreven. Zet jij een rem op jezelf? Heb je minder zelfwaardering en zelfvertrouwen? Start met een schone lei. Zet jezelf vanaf nu ambitieuze doelen. Herinner jezelf aan jouw eigen vaardigheden en talenten. Motiveer jezelf elke dag.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je stoppen met dingen waarvan je weet dat ze je tijd kosten? Wil je meer tijd voor de belangrijke dingen in je leven? Bestel het boek Meer tijd in 12 stappen. Daarin vind je een volledig stappenplan om jouw leven weer in handen te nemen en meester te worden van je tijd. 

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Time management en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 5 + 1 dingen waarmee je vandaag nog wil stoppen

  1. Peter zegt:

    Allemaal leuke theorie maar in praktijk …. tussen droom en werkelijkheid staan praktische bezwaren

    Like

  2. wimannerel zegt:

    Om je droom werkelijkheid te maken, moet je inderdaad heel wat praktische bezwaren overwinnen, Peter. En het begint natuurlijk met een droom of een ambitie. Bovenstaande tips kunnen helpen om de praktische bezwaren aan te pakken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.