4 tips om krachtiger in het leven te staan

Levenscoach tips om krachtiger in het leven te staan.In het artikel over zelfwaardering las je al enkele tips om je zelfwaardering op te bouwen.

Belangrijk daarbij is om goed voor jezelf te zorgen.

Doe wat je kan om gezond te leven. En daarmee bedoel ik niet dat je yoghurt moet beginnen eten in plaats van een snack.

Ik bedoel dat je alle vier jouw “lichamen” gezond moet houden: fysiek, emotioneel, mentaal en zinzoekend. Als je dit doet, voel je je zoveel krachtiger in het leven staan.

1. Versterk jouw fysieke lichaam

Je weet dit wel: eet gezond, eet niet te laat ‘s avonds, slaap voldoende, en beweeg meer dan dat je neerzit. Maar doe je het ook?
Lees meer: Een ongewone tip om meer gedaan te krijgen in je dag

2. Versterk jouw emotionele lichaam

Omring je niet met negatieve mensen, mensen die je naar beneden halen of die ervoor zorgen dat je je slecht voelt over jezelf.

Soms kan je er niet omheen. Dan zijn ze er gewoon: op het werk of zelfs in je huis. Wat je dan doet is ze trainen door grenzen te stellen. Als ze beginnen met je naar beneden te halen, ga er niet in mee. Lach niet, vecht niet terug, argumenteer niet, word niet defensief. Ga gewoon weg. Zeg ‘dag’ en stap weg. Ga er niet in mee. Enkel doordat jij grenzen aangeeft zullen ze het verstaan. Niet door met hen te praten (ze luisteren toch niet), niet door mouwvegen (dat maakt hen erger), niet door het “goed op te pakken” (ze denken dan dat je het graag hebt). Ga gewoon weg.

En tracht positieve mensen in je leven te vinden. Als je ze niet meteen vindt, lees dan boeken of artikels van positieve mensen.

Natuurlijk heb je soms een reden om je negatief te voelen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je niet bij positieve mensen zou moeten zijn of iets van hen lezen. Te vaak laten we ons meezuigen in negativiteit en laten we onze positieve kant krimpen. Niet gezond. Niet doen dus.
Lees meer: Hoe je leert om minder aan jezelf te twijfelen

3. Versterk jouw mentale lichaam.

Vergeet even alle anderen. En lees elk dag. Wat zou je denken van een boek in plaats van het nieuws of tv?

Vind ideeën om het leven van jou en anderen elke dag beter te maken. Zo raak je enthousiast over het leven zodat je echt dingen wil gaan doen.
Lees meer: “Ik heb geen tijd om boeken te lezen.”

4. Versterk jouw zinzoekend lichaam.

Er is in essentie niet zoveel verschil tussen jou en alle anderen. En de rest van het universum trouwens. Dankbaar zijn. Jezelf eens in de schoenen van de ander plaatsen. Waardering hebben voor momenten, ook lijkt de toekomst angstaanjagend of was het verleden deprimerend. Dat houdt jouw zinzoekend lichaam gezond.

De toekomst is er niet echt, enkel in potentie. En het verleden is voorbij. Ook al heeft het misschien een indruk op jou nagelaten. Die kan je wel erkennen. En waardeer dan het NU. Doe dat zoveel mogelijk als je jouw zinzoekend lichaam gezond wil houden.

Doe deze vier dingen consistent en jouw zelfwaardering zal fenomenaal toenemen, mensen zullen jou beter behandelen, en elk moment van je leven zal glinsteren als een diamant in de zon.

Ook anderen inspireren versterkt jezelf, deel daarom dit artikel met wie je nauw aan het hart ligt. 

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 4 tips om krachtiger in het leven te staan

  1. hele leuk blog, Wim. Ik moest denken aan de woorden van de oude wijze van Kung Fu panda – het hangt bij ons op de muur – “gisteren is geweest, morgen wordt gevreesd, vandaag is gegeven. Dus leef je leven.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.