De top 5 redenen waarom mensen hun doelen niet bereiken

Een personal life coach helpt je om je doelen te bereiken.Hoe komt het dat het soms zo moeilijk is om je doel te bereiken?

En vooral: wat kan je er aan doen om het wél te bereiken?

1. Een te vaag doel

Ja, als je niet weet waar je naartoe gaat, dan is het echt moeilijk om daar te geraken.

Als je een doel stelt dat niet helder is, dan bereid je je voor om te falen.

Een voorbeeldje?Ik wil gewicht verliezen.” Dat klinkt als een schitterend doel maar mensen die zich dit doel stellen zullen het niet bereiken. Niet omdat ze niet gemotiveerd zijn. Niet omdat ze geen discipline hebben. Maar omdat het doel te algemeen is. Wil je 5 kilo afslanken? Of 15 kilo?

Tip van je coach: Stel SMART doelen door Specifiek te zijn, ervoor te zorgen dat ze Meetbaar zijn, Aanvaardbaar en Realistisch, en zet jezelf een Tijdslimiet, een deadline.

2. Geen hoger doel hebben

Je kan een doel in elk domein van je leven stellen, maar als je geen hoger doel hebt, dan wordt het makkelijk om op te geven eens jouw initiële motivatie en enthousiasme wat afzwakt.

Hoe relevant is jouw doel voor jou? Dat inzicht laat je toe om door te zetten als het moeilijk wordt.

Tip van je coach: Wanneer je jouw SMART doel stelt, vraag jezelf af hoe relevant en hoe belangrijk jouw doel is in je leven en wat je uiteindelijk wil bereiken.

3. Uitstellen

Zelfs als je een SMART doelstelling hebt die belangrijk is voor jouw hoger doel, als je niet start, dan zal je het nooit bereiken. “Ik zal het later wel doen,” is een gevaarlijk zinnetje.

Tip van je coach: Zorg ervoor dat jouw doel opgesplitst is in beheersbare brokjes en start er dan mee.
Lees meer over waarom we uitstellen en wat eraan te doen

4. Geen verantwoordelijkheid nemen

Er zal zeker iets mis gaan. Dat is het leven. Als er iets in de weg komt, en je bereikt je doel niet (meteen), wie geef je dan de schuld?

Jouw baas die je langer op het werk hield zodat je niet kon verder schrijven aan je boek. Of het slechte weer waardoor je niet kon gaan joggen? Als het jouw fout niet is, dan kan je er niets aan doen, juist?

Tip van je coach: Neem eigenaarschap over het bereiken van je doelen. Als je verantwoordelijkheid opneemt, dan zoek je oplossingen omdat je weet dat je controle hebt over het bereiken van je doelen.

5. Naar mensen luisteren die je ontmoedigen

Onvermijdelijk zijn ze. De mensen die je ontmoedigen terwijl je streeft naar het bereiken van je doelen, zeker de grotere doelen. Die die echt tellen in je leven. Waarom doen die mensen dat toch? Jaloezie, onwetendheid, bezorgdheid,… Hoeveel doelen zijn er al opgegeven omwille van anderen die beslisten dat die doelen het niet waard waren om na te streven?

Tip van je coach: Simpel. Zolang je weet waarom je jouw doel wil bereiken, negeer de giftige mensen in je leven. Uiteraard kan je luisteren naar wat ze te zeggen hebben, maar zorg ervoor dat jij de uiteindelijke keuze maakt.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Meer lezen?
De verborgen factor in het bereiken van je doelen
De noodzakelijke stap om elk doel te bereiken

Vind je deze tips ook nuttig voor jouw netwerk? Alvast bedankt om ze te delen met je vrienden en kennissen.

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.