Alles of niets: hoe je jouw leven op een hoger level brengt

Een personal life coach brengt je naar een hoger level in je leven.Mijn zoon Ilya (10 jaar) speelt op zijn Nintendo 3DS XL spelletjes met levels: eens je een bepaald level hebt gespeeld, mag je naar het volgende. Daarvoor springt hij over ravijnen, ontwijkt hij vijanden, en moet hij vaak snel reageren.

Ook in jouw leven komt er een punt waarop je niet veel opties hebt…en moet springen om naar het volgende level te raken. Blijf je daarentegen hangen, dan laat je zaken liggen die heel belangrijk voor je zijn en laat je jouw passie verwelken of heb je er geen…dan loop je wat doelloos rond in het spel van het leven. Laat staan dat je naar een hoger level raakt.

Daarom nodig ik je uit om “alles of niets” te spelen. Dit zijn de drie stappen:

1. Stel jezelf de vraag: Wat wil ik uit dit leven halen? Wat wil ik bereiken? Wat geeft me energie om te handelen, waarvoor spring ik ’s morgens uit bed?

2. Eens je deze vragen kan beantwoorden, vraag jezelf: Welke fundamentele stappen moet ik zetten om mijn toekomst op te bouwen? Mijn droom te bereiken? Als een tennisser de top van de wereldranglijst wil bereiken, wat moet hij/zij dan doen? Als een schrijver de top wil bereiken, dan moet hij/zij intensief lezen en schrijven. Focus op de relevante en belangrijke stappen in de richting van jouw doel, en doe dat.

3. De laatste stap: start vandaag. NU. Denk: als dit jouw laatste dag was, zou je dan gelukkig zijn met wat je doet?

Waarom “alles of niets”?

Wees eens eerlijk met jezelf: Waarom ben je jouw doelen aan het uitstellen? Waarom stel je het schrijven van dat boek uit, het oprichten van die onderneming, of meer tijd met je gezin doorbrengen? Als je jezelf verwijt dat je het vorig jaar niet hebt gedaan – en het jaar daarvoor, ga je dan eind dit jaar jezelf weer hetzelfde verwijten?

Als je met je rug tegen de muur staat, dan is het tijd om te handelen. Geen uitstel meer. Niet langer jezelf voorliegen dat het allemaal op een magische manier in orde zal komen.

Alles of niets!

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Meer lezen?
Wie pusht jou om beter te worden?
Welk pad kies jij in je leven? Of kies je niet?
De verborgen factor in het bereiken van je doelen

Graag een personal life coach om je te begeleiden naar een hoger level?
Neem vrijblijvend contact met me op.

Vind je dit artikel inspirerend? Deel het dan met je vrienden.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Mental Coaching en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.