Zo word je productiever, zelfs wanneer je je lui voelt

Silvia zit op haar werk, voelt zich overweldigd en weet niet waar ze moet beginnen. Haar takenlijst lijkt nooit te slinken en ze voelt zich gestrest door steeds meer opdrachten.

In haar coachingtraject leert ze de drie simpele stappen om haar productiviteit te verhogen. Binnen enkele weken voelt Silvia zich opgewekter en bereikt ze meer dan ooit tevoren.

productiviteit tips timemanagement coach foto werk

Wil je ook productiever worden, maar voel je je vastgeroest? Dat is oké, we zitten allemaal op een gegeven moment in dezelfde situatie. Productiviteit is iets wat iedereen wil bereiken, maar de waarheid is dat niet iedereen weet hoe het werkt.

Het goede nieuws is: het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. En nog beter nieuws: je hoeft niet te vertrouwen op apps en gadgets om productiever te worden.

Dit zijn 3 eenvoudige maar effectieve stappen die je zullen helpen je productiviteit te verhogen, zelfs wanneer je je lui voelt. Deze stappen zijn gebaseerd op inzichten van Stanford Professor BJ Fogg, en ze hebben mij en vele anderen geholpen om productiever te worden in ons dagelijks leven.

Stap 1: Zet je perfectionisme opzij

De eerste stap om productiever te worden, is om bereid te zijn om te falen. Succesvolle mensen proberen meer dingen en ze zijn bereid om te falen. Tim Ferriss bijvoorbeeld, werd 26 keer afgewezen voordat een uitgever zijn idee voor het boek The 4-Hour Workweek accepteerde, wat een bestseller werd.

Het verschil tussen productieve en gemiddelde mensen is dat productieve mensen hun angst om te falen opzij zetten door in zichzelf kracht én mildheid te ontwikkelen. Wanneer ze geconfronteerd worden met falen – of zelfs met de kans op falen, geven gemiddelde mensen op, maar productieve mensen zien het als een kans om te leren en te groeien.

Lees hier meer over hoe je jezelf kunt bevrijden van dat perfectionisme dat je leven beperkt.

Stap 2: Focus op de fundamentals

De tweede stap is om je te richten op de basisprincipes van productiviteit. Veel mensen houden ervan om zich te richten op productiviteitshacks en apps, maar meestal werken de fundamenten, zoals een simpele kalender, pen en papier, net zo goed, zo niet beter. Het doen is belangrijker dan het systeem zelf.

Zo kun je dit direct toepassen:

  • Maak een planning voor je week, op papier of in een simpel kalendersysteem.
  • Stel een herinnering in je kalender of op je telefoon in om deze planning elke week te bekijken.
  • Blijf vooruitdenken en je zal veel minder tegen tijdsdruk aanlopen.
productiever tips tijdmanagement coach foto planning

Stap 3: Ontwikkel een laserfocus

Soms houden externe afleidingen ons tegen om productief te zijn. Zoals een noodgeval, een gezinssituatie of een druk werkrooster. Maar ook interne afleidingen zoals het switchen van je aandacht van het ene doel naar het andere, kunnen je productiviteit belemmeren.

Focus ontwikkelen en sommige zaken even aan de kant laten, is een vaardigheid die er voor zorgt dat je vooruitgang boekt op wat belangrijk is. Dit is hoe je dat nu kan doen:

  • Kies je nummer één doel.
  • Reserveer elke dag tijd om aan dat doel te werken.
  • Zeg “nee” tegen afleidingen en stel andere ideeën uit.

Met deze drie stappen word je productiever, zelfs als je je lui voelt.

Het belangrijkste is dat je bereid bent om je perfectionisme opzij te zetten, je aandacht op de basisprincipes van productiviteit richt en een laserfocus ontwikkelt. Probeer deze stappen vandaag nog uit en ervaar net als Silvia hoe ze je helpen om meer gedaan te krijgen.

En een van de verstandigste manieren om productiever te worden en om je leven ten goede te veranderen is het investeren in jezelf via een coach. Want een geschikte coach kan je begeleiden in het beslissen over een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je makkelijk contact opneemt.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Word productiever op het werk met een loopbaancoach

P.S. Heb je tot hier gelezen en vind je dit artikel waardevol, klik dan op een van de knoppen hieronder omdat je zo ook anderen inspireert met deze tips en inzichten. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, perfectionisme, Time management en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.