Nieuw jaar, nieuwe kansen: 7 manieren om 2023 succesvol te starten

Gezonder of meer georganiseerd leven, het leven voluit leven, een nieuwe hobby leren, minder uitgeven of meer sparen, meer reizen of meer lezen,… aan het einde van het jaar en aan het begin van het nieuwe jaar maken heel wat mensen goede voornemens.

Want hoe je je jaar start, zo zet je ook de toon voor het hele jaar. Net zoals je ochtend de toon zet voor de rest van je dag. Hoe beter je ochtend is, hoe beter de rest van je dag zal zijn.

En als we naar het grotere geheel kijken, dan kijken we naar het nieuwe jaar 2023 dat voor ons ligt.

Hoe kun je dat nieuwe jaar goed beginnen en een goede of zelfs geweldige toon zetten voor het hele jaar? Dit zijn 7 tips om precies dat te doen:

coach Gezonder meer georganiseerd leven voluit leven nieuwe hobby leren minder uitgeven meer sparen meer reizen meer lezen foto vrouw winter

1. Hou het simpel

Probeer geen perfect plan te maken voordat je begint, maar maak in plaats daarvan een goed plan en volg dit op. Zo kun je onderweg nog aanpassingen maken om je doel te bereiken.

Het is beter om actie te ondernemen met een goed plan dan om eindeloos te werken aan een perfect plan dat nooit afraakt.

2. Verminder afleidingen

Afleidingen zijn overal om ons heen en het is makkelijk om eraan ten prooi te vallen en vast te lopen in onbelangrijk werk of uitstelgedrag. Probeer afleidingen te verminderen om meer waardevolle tijd, energie en focus te behouden gedurende je dag en week.

Zoek manieren zoals je smartphone in stille modus zetten tijdens het werk, en deze niet meer dan 1 à 2 keer per dag te checken. Ga regelmatig door je inbox om onnodige e-mails te verwijderen en je uit te schrijven van mailinglijsten die je niet meer interesseren. Plak een herinneringsbriefje aan je computer om te blijven focussen op wat voor jou het belangrijkste is voor de huidige maand.

3. Vervang negatieve invloed door positieve

Wat we in onze geest laten binnenkomen, kan een grote invloed hebben op wat we denken, voelen en doen. Wees dus voorzichtig met wat je elke dag en elke week in je geest laat binnenkomen.

Vraag jezelf nu eens af: wat is de grootste negatieve invloed in mijn leven op dit moment? Dat kan een persoon zijn, of een radio/tv-programma- of zender, of (een account op) sociale media. Zoek dan iemand of een andere bron die je opbeurt en energie geeft waarmee je dit jaar meer tijd wilt doorbrengen. Neem vervolgens stappen om minder tijd door te brengen met de negatieve invloed en meer tijd met de positieve invloed.

coach loopbaancoach mental coach gezonder georganiseerd voluit leven hobby minder uitgeven meer sparen meer reizen meer lezen foto vrouw winter

4. Stel duidelijke doelen

Het is belangrijk om doelen te hebben om te weten wat je wilt bereiken en hoe je daar kunt komen. Zo kun je concreet werken aan wat je wilt bereiken en het makkelijker maken om je doelen te behalen. Lees hier verder over doelen stellen.

5. Maak tijd vrij voor jezelf

Zorg voor voldoende rust en tijd om te ontspannen en te herstellen. Probeer stress te verminderen door tijd vrij te maken voor dingen die je plezant vindt en die je energie geven. Maak een lijst met activiteiten die je graag doet en probeer er elke week een paar te doen. Lees hier verder over stress verminderen.

6. Zorg voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl kan je helpen om fit, energiek en mentaal scherp te blijven. Maak gezonde voedingskeuzes, drink voldoende water, beweeg regelmatig en zorg voor voldoende slaap.

7. Wees dankbaar

Probeer elke dag dankbaar te zijn voor wat je hebt en wat je hebt bereikt. Bedenk en/of schrijf elke dag een paar dingen op waarvoor je dankbaar bent en kijk terug op deze lijst wanneer je je down voelt. Zo kun je je blijven focussen op het positieve in plaats van het negatieve.

Door deze tips te volgen, kun je het nieuwe jaar goed beginnen en de toon zetten voor een goed of zelfs geweldig jaar. Probeer ze uit en zie wat het voor jou kan doen.

Als je verder wil uitzoeken wat je met je leven wil doen, is het slim om een beroep te doen op een coach. Want een geschikte coach kan je begeleiden in het beslissen over een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je contact kunt opnemen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Dus schrijf je nu in via deze link:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Gun jij jezelf een loopbaancoach?

P.S. Je helpt me echt wanneer je deze berichten deelt op sociale media. Dus als het niet te veel moeite is, klik dan op een van de knoppen hieronder:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.