Je doelen bereiken: zo gaat het sneller

Doelen bereiken met loopbaancoach life coach foto boot

Heb jij het gevoel dat je maar wat ronddobbert op de zee van het leven? Dat je hard werkt, maar je nergens aan wal raakt?

Het probleem is vaak dat je geen duidelijke doelen hebt die je kunt bereiken in het leven.

Iedereen heeft dromen. Of ze nu groot of klein zijn.

Doelen helpen om te bepalen waar je naartoe wilt. Ze geven richting, en weten wat je wil is de eerste stap naar het bereiken ervan!

Doelen geven je ook motivatie om aan de slag te gaan. En doelen helpen je om prioriteiten te stellen. Om te bepalen wat je vandaag wil doen, kun je nadenken over de vraag wat jou het meest in de richting van het behalen van je doel helpt.

Welke doelen kun je dan stellen?

Je kan doelen stellen op het gebied van gezondheid, zoals:
X stappen zetten per dag, een nieuwe sport uitproberen, maximaal x keer per week vlees eten, stoppen met cafeïne, roken, alcohol of toegevoegde suikers.

Het kunnen werkgerelateerde doelen zijn zoals een promotie behalen, een eigen bedrijf beginnen, je specialiseren in iets, een opleiding succesvol afronden of een (nieuwe) job vinden.

Of financiële doelen zoals x euro sparen, schulden aflossen, sparen voor een investering, opleiding, vakantie, auto,…

Doelen bereiken met loopbaancoach life coach foto runner

En doelen kunnen ook te maken hebben met tijd en productiviteit zoals een planningsysteem gaan gebruiken of verbeteren, stoppen met het gebruik van (bepaalde) social media, minimaal x keer nee zeggen in een week, een ochtend- en avondroutine volgen,…

Maar ook doelen voor thuis zijn mogelijk, zoals het huis (of je mailbox) helemaal opruimen, iets in huis opknappen of verbouwen, je privé-administratie op orde brengen.

En denk ook aan doelen rond persoonlijke ontwikkeling, zoals x boeken lezen, een nieuwe gewoonte ontwikkelen, iets nieuws leren, x keer mediteren, een cursus volgen of een bepaalde angst overwinnen.

Of doelen op het gebied van hobby zoals een boek schrijven, iets creatiefs doen of er beter in worden, een reis maken, vrijwilligerswerk doen,…

Doelen die te maken hebben met je relaties kunnen bijvoorbeeld zijn: X extra tijd besteden aan relaties, een vast moment in de week / maand besteden aan een bepaalde relatie (date night, bijkletsavond met een vriendin, maandelijkse lunch met je zus, etc.), een uitje organiseren voor bepaalde relatie(s), iemand verrassen of helpen of laten weten hoe blij je met hem/haar bent…

Zo bereik je jouw doel nog sneller

  1. Kies het juiste doel

Zorg ervoor dat je de balans vindt tussen uitdagend en realistisch. Want als je jezelf een te groot en overweldigend doel stelt, zul je het niet eens willen proberen. Zorg er dus voor dat je doel haalbaar is. En wanneer je dat doel opdeelt in kleinere stappen die je elke dag zet, zul je je niet zo overweldigd voelen.

  1. Onderneem elke dag actie

Je grootste doelen zullen er niet van de ene dag op de andere komen. Het zal tijd kosten om ze te bereiken. Als je de verplichting aangaat, verplicht je je om elke dag iets te doen (om een stap dichterbij te komen)! Oké, je kunt het weekend vrij nemen voor bepaalde doelen, maar de rest van de week dien je elke dag iets te doen om dichterbij te komen.

Doelen bereiken met loopbaancoach life coach foto schrijven in boek
  1. Schrijf je doelen duidelijk op

Hoe duidelijk ben je over wat je wilt? Hoe duidelijker je het kunt opschrijven, hoe makkelijker het voor je zal zijn om het te bereiken. Dus neem nu een paar minuten de tijd en begin duidelijk op te schrijven wat je doelen precies zijn. Je kunt ze niet bereiken als je geen duidelijk idee hebt van wat ze precies zijn.

  1. Schrijf ook je eerste/volgende stappen op

Wat zijn de volgende kleine stappen die je moet nemen? Verdeel je einddoel in kleinere stappen, en verdeel die kleine stappen dan in nog kleinere stappen. Kijk nu naar de eerste kleine stappen die je moet nemen. En begin ze te nemen, vandaag, op dit moment. Vraag jezelf af: “Wat kan ik vandaag doen om een stapje dichter, hoe klein ook, bij het bereiken van mijn doelen te komen?

  1. Begin vandaag, nu meteen

Waar wacht je nog op? Als je toestemming nodig hebt om te beginnen, dan geef ik je die toestemming nu! Als je je bang voelt, is het oké om je bang te voelen en toch vooruit te gaan ondanks je angst.

  1. Beslis dat je eraan blijft werken tot je je doel hebt bereikt

Denk aan de andere sterke verbintenissen die je in je leven bent aangegaan. Er is geen weg terug, je houdt je er consequent aan en blijft vooruit gaan, wat er ook gebeurt. Ga op dezelfde manier met je doel aan de slag.

  1. Daag je excuses uit

Luister naar je eigen excuses en schrijf ze op. Maak een lijst van alle excuses en redenen waarom je er vandaag niet aan kunt werken. Je bent niet “in de stemming”, er kwam iets tussen, enz. Als er echte omstandigheden en verantwoordelijkheden zijn waardoor je er niet aan kunt werken, dan is dat oké. Maar als het alleen is omdat je 30 minuten op Facebook moet kijken, dan wil je dat opschrijven en kijken of dat een goede reden is om niet aan je doel te werken.

Doelen bereiken met loopbaancoach life coach foto omslag rode bloemen
  1. Vier je successen

Het maakt niet uit hoe klein je overwinningen zijn, als je ze viert, beloon je jezelf en geef je jezelf een motivatie om meer overwinningen te creëren. Als je na je overwinningen jezelf afkraakt en zegt: “Dat was niet goed genoeg” en “Ik moet het beter doen“, geef je jezelf niet de voldoening van een goed gevoel over wat je al hebt bereikt. Laat perfectionisme de boel niet verbrodden. Het vieren van je successen zal je in staat stellen om meer van diezelfde successen te boeken.

  1. Vraag hulp aan een expert

Heb je ooit gesproken met een expert in het bereiken van doelen, ook wel bekend als een life coach? Een coach is een professional die je zal helpen te bereiken wat je wil in je leven, zodat je dwars door je mentale en emotionele blokkades heen kunt breken. Stel je voor hoe goed het zal voelen om vooruit te gaan, met je eigen persoonlijke gids en mentor. Begin er nu mee.

Als je je doelen wilt bereiken en je voelt je vastzitten in een sleur, neem dan contact op, want ik help je bij het beslissen over een goede richting in jouw loopbaan, bij het bevrijden van overdreven perfectionisme, bij het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, bij het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Zodat je jouw beste zelf kan zijn! Hier lees je meer over mij en hoe je contact kunt opnemen.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Gun jij jezelf een loopbaancoach?

P.S. Je helpt me echt wanneer je deze berichten deelt op sociale media. Dus als het niet te veel moeite is, klik dan op een van de knoppen hieronder. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.