Wanneer je dit begint te zeggen, is het tijd voor verandering

loopbaanbegeleiding door loopbaancoach met loopbaancheques vdab foto

Wanneer jouw werk en privéleven niet in balans zijn, begin je misschien één van deze drie dingen tegen jezelf te zeggen:

“Ik hou van mijn werk, maar het doet pijn dat ik waardevolle tijd met mijn kinderen mis, tijd waarvan ik weet dat ik die nooit meer terugkrijg. Ik moet af en toe vroeger stoppen, zodat ik meer tijd voor ze heb. Als ik te laat thuiskom, weet ik dat ik iets bijzonders heb gemist. En ik ga niet graag met een schuldgevoel slapen.”

“Ik ben het beu om mijn werk mee naar huis te nemen. Ik wil een weekend vrij van werk, zonder onderbrekingen. Ik wil kunnen doen wat ik wil: een boek lezen, naar muziek luisteren, in mijn tuin werken, slapen. Ik mis dit deel van mezelf en ik wil het terug.”

“Ik voel me mentaal ‘leeg’. Tijd nemen om in de natuur te zijn is belangrijk voor me, en ik heb nauwelijks tijd om te mediteren of om een zonsopgang of -ondergang te waarderen zoals ik vroeger deed. Ja, ik heb een goeie job, maar ik voel me niet voldaan. Ik wil terug bij mezelf komen. Ik verdien het om gelukkig te zijn op alle niveaus.”

Klinkt dat bekend?

Het zijn uitspraken die ik de voorbije dagen hoorde bij enkele coachingklanten die komen voor loopbaanbegeleiding. Het lijdt geen twijfel dat we in een wereld leven die zo snel gaat dat het gemakkelijk is om ‘verloren te lopen’ en onvoldoende rekening te houden met onze gevoelens en waarden.

Een waarde kan iets tastbaars of ontastbaars zijn dat we hoog waarderen, zoals familie, vrijheid, een bijdrage aan een groter geheel, gezondheid, speelsheid, onafhankelijkheid, tijd om te besteden zoals we willen, enzovoort.

Jouw persoonlijke en professionele leven zijn delen van jou die samen een geheel vormen: jijzelf.

En als je het grootste deel van je tijd en energie in het ene deel steekt, loop je het risico dat het andere deel onvervuld blijft.

loopbaanbegeleiding door loopbaancoach met loopbaancheques vdab foto

Dus als onze jobs ons opslokken, betalen we een prijs.

Natuurlijk is het belangrijk dat we houden van wat we doen voor de kost. Het is essentieel dat we tijd besteden aan ons werk en dat we ons werk zo goed mogelijk doen.

Het probleem ontstaat wanneer wat we voor ons inkomen doen onze andere kernwaarden in de weg staat.

Deze waarden zijn belangrijke delen van ons die ervaren en uitgedrukt moeten worden.

Zij geven ons eigenwaarde.

Als we ze te lang negeren, leidt dat tot ongelukkig zijn, ongeacht hoe prestigieus je beroep is, hoeveel geld je verdient of hoe succesvol je denkt te zijn.

Dus wanneer je gesprekken als deze in je hoofd hebt, is dat een teken dat er dingen moeten veranderen – en het is aan jou om ze te veranderen.

Wanneer je je eindelijk ervan bewust wordt dat je job andere belangrijke delen van jezelf in de weg staat, kun je beginnen te zoeken naar manieren om meer balans in je leven te creëren.

Het resultaat van een leven in overeenstemming met al je waarden is puur en simpel geluk – een grotere gemoedsrust, zelfrespect en een gevoel van vervulling. Dat is wat ik je wens.

Wil je graag in kaart brengen wat jouw kernwaarden zijn? Doe dan een beroep op een loopbaancoach.

Want een van de allerbeste manieren om te investeren in het leven volgens jouw kernwaarden is het investeren in jezelf via een coach. Een geschikte coach kan je begeleiden in het vinden een goede richting in jouw loopbaan, in het bevrijden van overdreven perfectionisme, in het ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen, in het bereiken van het volgende niveau in jouw leven. Hier lees je meer over mij en hoe je contact kunt opnemen.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Onbeperkte relaxatietherapie bij je thuis
Perfectionisme maakt je net minder perfect
Gun jij jezelf een loopbaancoach?

P.S. Het helpt me echt wanneer je deze berichten deelt op sociale media. Dus als het niet te veel moeite is, klik dan op een van de knoppen hieronder. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.