3 simpele stappen om jouw sociale angst te overwinnen

Lifecoach geeft 3 simpele stappen om jouw sociale angst te overwinnen“Ik raak altijd gespannen voor een afspraak of bijeenkomst, en dat houdt me tegen om mijn beste zelf te zijn. Het blokkeert me om dat te doen wat ik wil. Wat kan ik doen om dit te overwinnen?” vraagt Linne.

Het is een vraag waar veel mensen mee zitten.

Daarom deze drie simpele stappen die je meteen kan toepassen om jouw sociale angst te overwinnen.

Stap 1: Vertraag

Enkele minuten vooraleer je de vergadering binnenkomt, of binnenstapt voor het sollicitatiegesprek of het afspraakje dat je nerveus maakt, vertraag je.

Stap trager naar de vergaderplaats. Beweeg trager.

En stop dan.

Stap 2: Haal adem

Sta stil of ga even zitten gedurende een minuut.

En haal gewoon adem. Haal iets dieper adem dan gewoonlijk.

Zorg ervoor dat je vanuit je buik ademhaalt en niet enkel vanuit je borst (een veelvoorkomend probleem wanneer mensen nerveus raken).

Focus enkel op het traag inademen en uitademen gedurende een of twee minuten.

Dat kalmeert jouw gedachten én jouw lichaam, maakt het makkelijker om weer normaal te denken en deze focus brengt jou weer in het moment in plaats van je verloren te laten lopen in de gedachten aan fouten in het verleden of zorgen voor de toekomst.

Stap 3: Ga uit van een goed contact

Uitgaan van een goed contact wil zeggen dat je – net voordat je iemand ontmoet – doet alsof je een van je beste vrienden ontmoet.

Dit laat je toe om in een veel meer ontspannen, comfortabele, zelfverzekerde en aangename emotionele staat en mindset te komen. Met deze mindset verloopt het gesprek veel natuurlijker, zonder er bewust op te moeten letten. Net als bij jouw beste vrienden.

Dit is een heel eenvoudig 3-stappenplan maar tegelijkertijd is het een heel krachtige gewoonte om jouw beste zelf aan te spreken in sociale situaties.

Door deze drie stappen telkens opnieuw in te zetten wordt het een makkelijk te gebruiken gewoonte. En na verloop van tijd – wanneer je goede resultaten boekt in sociale situaties – wordt het oude gevoel van nervositeit vervangen door een nieuw gevoel.

In dat nieuwe ‘normaal’ ben je meestal ontspannen en zelfzeker in sociale situaties omdat jouw nieuwe ervaringen jouw zelfbeeld hebben veranderd.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou
in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Hoe ga je om met een dominant persoon?
De 5 geheimen van excellente gesprekspartners
Nog meer tips om met moeilijke mensen om te gaan

P.S. Deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Mental Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.