7 tips om jouw leven te veranderen

Life coach geeft tips om je leven te veranderenIk denk niet dat jij iemand bent die streeft naar middelmatigheid in elk facet van jouw leven. Sommige mensen zijn tevreden met hun situatie in het leven, maar iedereen heeft iets waarin hij/zij wil uitblinken; iets waar je trots op kan zijn.

Helaas missen de meeste mensen de gedrevenheid om er iets aan te doen. Ze verspillen hun tijd en talenten aan het dagdromen over wat zou kunnen zijn in plaats van het leven te leven dat ze willen.

Veel mensen nemen voortdurend de makkelijkste weg in het leven: die is minder risicovol, vraagt niet zoveel moeite en is comfortabel.

Verandering vereist dat je uit jouw comfortzone stapt, en in het onbekende. Je moet dan niet alleen jezelf veranderen, maar ook jouw omgeving en zelfs jouw gewoonten.

Heb je in het verleden al geprobeerd om te veranderen en lukt het niet, geef niet op. Je kan nog altijd een verschil in jouw leven maken.

De volgende tips zetten je op weg naar actie. Wanneer je deze tips uitvoert, doe je meer dan enkel maar dromen over het leven dat je wil. Je zet jezelf op weg om het te bereiken. Gebruik deze tips als richtlijnen om de veranderingen in jouw leven aan te brengen die je wil.

1. Weet wat je wil veranderen en waarom.

Neem de tijd om jouw doelen op te schrijven. Schrijf er ook bij waarom je wil veranderen. De grondige redenen die je noteert zullen je helpen om door te zetten wanneer het eens wat moeilijker gaat.

2. Vertel anderen over jouw doelen.

Wanneer je echt wil veranderen, moet je rekenschap kunnen afleggen. Iemands anders laten weten wat je tracht te bereiken, verzekert je ervan dat die jou daarover kan bevragen. Zorg ervoor dat het iemand is die je zal blijven aanmoedigen en niet bang is om te vragen hoe het ermee staat.

3. Vervang slechte gewoonten door goede.

Zomaar met iets stoppen is moeilijk, het is beter om een ongewenste gewoonte te vervangen door een positieve. Leen was verslaafd aan Facebook, en verving die gewoonte door een blokje om te wandelen. Mare wou binnen haar budget blijven en besloot om gezelschapsspellen met het gezin te organiseren in plaats van te gaan shoppen.

4. Doe het samen.

Veranderen is makkelijker wanneer je iemand hebt om het samen mee te doen. Vind een partner, vriend of familielid die in dezelfde situatie als jij zit. Chris wou starten met conditietraining en sprak met een buurman af om elkaar ’s ochtends te bellen en aan te moedigen om in beweging te komen. Je kan elkaar ondersteunen en ter verantwoording roepen voor wat je doet of niet doet.

5. Schakel afleidingen uit.

Overal in jouw huis en op het werk zijn er zaken die jou afleiden van het veranderen in de persoon die je wil zijn. We besteden zoveel tijd met sms’en, e-mailen en allerlei sociale media te checken dat er minder tijd overblijft om iets productiefs te doen. Limiteer daarom jouw computertijd. Zet een timer en stop wanneer die afgaat. En…zet ook de tv af in plaats van die op de achtergrond te laten spelen.

6. Spreek positief met jezelf.

Wanneer iets niet lukt, is het makkelijk om jezelf met de vinger te wijzen. Maar dat werkt ontmoedigend. Zeg daarom iets als ‘Moeilijk gaat ook.’ Je kan veranderen, je dient enkel in jezelf te geloven. Haal dus jezelf niet naar beneden. En wanneer een verandering lukt, ook al is het een hele kleine, erken het en wees er trots op!

7. Help anderen verder.

Het is grappig om te zien hoe het werkt: wanneer je iemand anders helpt, help je uiteindelijk ook jezelf. Je voelt je beter over jezelf, en je maakt een verschil in iemand anders’ leven.

Als coach help ik mensen onder meer met het veranderen van hun leven, om met meer zelfvertrouwen hun persoonlijke en/of professionele doelen te bereiken.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

Verder lezen:
De top 7 slechte gewoonten die je beter kwijtraakt
Hoe je komaf maakt met jouw slechte gewoontes
5 simpele tips om je leven te veranderen in 2 minuten per dag

P.S. Deel alsjeblieft dit artikel via de FacebookLinkedIn– en Twitter-knoppen, want… zo kunnen vrienden in jouw netwerk óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.