7 technieken om mentale superkracht te ontwikkelen

Personal life coach geeft tips over verandering in je leven.Je hoeft geen Superman-cape of Mega Mindy-krachten te hebben om jouw leven ingrijpend te veranderen. Hier zijn zeven manieren om echte superkrachten te krijgen waarmee je jouw leven zult verbeteren.

1. Word super creatief

Neem een warme ontspannende douche. Waarom is een ontspannen gemoedstoestand zo belangrijk voor creatieve inzichten? Als jouw geest ontspannen is, maakt jouw brein alfagolven. Dan richt je jouw aandacht meer naar binnen, naar die associaties die uit jouw rechterhersenhelft komen. Maar wanneer je zeer gedisciplineerd gefocust bent, dan is jouw aandacht vaak naar buiten gericht, naar de details van de problemen die je tracht op te lossen. Deze manier van aandacht schenken is noodzakelijk wanneer je op een analytische manier problemen wil oplossen, maar het voorkomt dat je verbindingen maakt die leiden tot inzichten. En dat is de reden waarom zoveel inzichten ons te binnen schieten terwijl we een warme douche nemen. Voor veel mensen is dat namelijk het meest ontspannende deel van hun dag.

2. Ontwikkel krachtige nieuwe gewoonten

Gebruik de 20 seconden regel. Welke goede gewoontes wil je ontwikkelen? Kijk of er een manier bestaat waardoor je het makkelijker maakt om er binnen de 20 seconden mee te starten. Wil je ’s ochtends gaan sporten, leg dan bijvoorbeeld je sportkleren ’s avonds al klaar. Wil je stoppen met een slechte gewoonte? Verleng de tijd om ermee te starten met 20 seconden: leg de chocolade op de bovenste plank en sluit de kast.

3. Verander dankzij anderen

Gebruik sociale druk in jouw voordeel. Spendeer meer tijd met het soort van mensen dat je zelf wil zijn. Onderzoekers vonden dat veel mensen andere gewoontes hadden aangenomen na een persoonlijke tragedie, zoals een echtscheiding of een levensbedreigende ziekte. Maar net zo vaak waren er mensen die een transformatie in hun leven hadden meegemaakt zonder zo’n tragedie. Zij waren veranderd omdat ze tot een sociale kring behoorden die verandering makkelijker maakte. Wanneer je deel uitmaakt van een groep mensen voor wie verandering mogelijk lijkt, dan wordt die verandering veel realistischer.

4. Verminder jouw stress onmiddellijkPersonal Life Coach geeft tips voor meer succes in je leven.

Trek even de natuur in. Onderzoek toont aan dat mensen die in een straal van 3 km veel groene ruimte rond zich hebben minder onderhevig zijn aan stress, in vergelijking met mensen die geen groen in hun buurt hebben. Groene ruimte vormt een buffer tegen de negatieve impact van stresserende levensgebeurtenissen op jouw gezondheid.

5. Versterk jouw leervermogen

Schrijf een samenvatting. Onderzoek toont dat mensen die een samenvatting geschreven hebben 50% meer herinneren op lange termijn dan mensen die gewoon verschillende keren de tekst lezen. Een boek passief lezen zorgt voor weinig leereffect. Maar het boek sluiten en een samenvatting schrijven brengt jou ertoe om de sleutelelementen te bepalen, te verwerken en die ideeën zinvol te ordenen. En door ze op te schrijven herhaal je ze ook.

6. Word super productief

Gebruik checklists. In ziekenhuizen is al gebleken dat het gebruik van checklists levens kan redden. Lees hier meer over checklists in jouw leven.

7. Versterk al jouw superkrachten

Slaap voldoende. Voor besparen op slaap betaal je altijd een prijs. Uit een onderzoek bleek dat mensen die twee weken lang slechts 6 uur per nacht sliepen er even slecht aan toe waren als mensen die 24 uur lang slaap moesten ontberen. Voor jouw hersens komt het overeen met dronkenschap. Vermoeid zijn maakt het moeilijker om je gelukkig te voelen. Ergens ‘een nachtje over slapen’ verbetert effectief het nemen van beslissingen en kan je helpen om door te zetten bij het bereiken van jouw doelen. Slaaptekort zorgt ervoor dat je makkelijker ziek wordt en zelfs dat je makkelijker onethisch gedrag stelt. En er bestaat effectief zoiets als een schoonheidsslaapje. De meeste mensen slapen niet voldoende. Als je dat wel doet, versterk je jouw superkrachten!

Als coach help ik mensen onder meer met het opbouwen van zelfvertrouwen in wat ze willen ondernemen, omdat ik geloof dat meer zelfvertrouwen jou meer mogelijkheden in het leven geeft, zowel in je privéleven als professioneel.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

Verder lezen:
Hoe hou je een nieuwe gewoonte vol?
De top 7 slechte gewoonten die je beter kwijtraakt
Zo krijg je meer wilskracht

P.S. Deel alsjeblieft dit artikel via de FacebookTwitter, en LinkedIn-knoppen, want… zo kunnen vrienden in jouw netwerk óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.