5 simpele tips om je leven te veranderen in 2 minuten per dag

Life coach geeft 5 simpele tips om je leven te veranderen in 5 minutenEen positief verschil maken in je leven hoeft niet altijd met een enorme sprong te gebeuren. Als coach merk ik wel dat onze eigen overtuigingen ons het meest tegenhouden om ons leven te verbeteren.

Daarom kijk ik met mijn coachees vaak naar kleine stapjes die ze vaak/dagelijks kunnen zetten in plaats van grote sprongen. Die kleine stapjes hebben namelijk meer kans om ook effectief gezet te worden. Vandaag deel ik daarom graag wat van die stappen die je kan zetten om je eigen leven te veranderen in slechts een paar minuten per dag.

Door deze kleine stappen kan je nieuwe gewoonten kweken die mettertijd sterker worden en zo verandert jouw leven op een manier die je nu nog niet voor mogelijk houdt.

Natuurlijk moet je eraan denken om elke dag het stapje te zetten: schrijf het daarom op en leg het briefje bijvoorbeeld op je nachtkastje om elke ochtend te zien, of hang een post-it op je werkplek. Als je wil en kan, breid je het kleine stapje na een tweetal weken uit tot meer dan twee minuten per dag.

1. Start met 2 minuten aan je belangrijkste taak te werken

Op sommige dagen heb je gewoon geen zin om te beginnen, en zou je liefst van al in de zetel blijven zitten. Wel, als je zo’n dag hebt, begin gewoon met 2 minuten te werken aan jouw belangrijkste taak.

Twee minuten lijkt op zo’n dag ook wel te doen. En eenmaal je bent gestart is het vaak makkelijk om toch nog wat verder te doen…

Lees meer: Organiseer je leven in twee minuten

2. Verhoog je zelfwaardering op 2 minuten

Elke dag doe je wel iets goeds of krijg je iets gedaan. Dat kan jouw zelfwaardering verhogen, op voorwaarde dat je het opmerkt. Dus reserveer 2 minuten aan het eind van je (werk)dag en geef jezelf waardering voor wat je deed en dacht.

Lees meer: Geef me eens wat meer zelfwaardering, alsjeblieft!

3. Adem wanneer je stress voelt

Als je je gestresseerd, angstig, geïrriteerd begint te voelen, neem dan 2 minuten. Ga zitten en adem diep vanuit je buik. Focus die 2 minuten op jouw ademhaling. Dit kalmeert je geest en lichaam en erna kan je met een kalmer gemoed weer aan de slag.

Lees meer: 3 snelle vragen voor een eenvoudiger leven

4. Maak het makkelijk om je vandaag gelukkig te voelen

Wanneer je opstaat, vertel jezelf “Maak het makkelijk om geluk te voelen vandaag.” Eten, werk, een koffie, het weer, kleine dingen in je leven zijn niet langer alledaags, maar dingen waarmee je blij bent. Wat je anders als vanzelfsprekend ervaart, begin je te waarderen gedurende een paar minuten. Dat geeft je energie en inspiratie. Het leven wordt lichter en ook de grote dingen in je leven blijf je erdoor waarderen.

5. Denk 1 minuut na en geef iemand een gemeend compliment

Besteed één minuut aan het vinden van iets dat je echt waardeert aan iemand in jouw leven en die in de loop van de dag in jouw buurt is. Besteed de andere minuut aan het geven van dat compliment.

Hij of zij zal er gelukkig mee zijn. Je zal je goed voelen over jezelf en allicht ook positieve feedback van die andere persoon krijgen. Een kleine maar schitterende manier om positieve relaties op te bouwen.

Welke kleine gewoonten ken of heb jij nog om je leven te veranderen op twee minuten per dag? Of welke van deze vijf ga jij toepassen? Laat het me weten. Of deel deze tips met wie jou dierbaar is.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 5 simpele tips om je leven te veranderen in 2 minuten per dag

 1. MIA VAN DRIESSCHE zegt:

  Dank voor de woorden die een weg wijzen hoe je je eigen leven aangenamer ,eenvoudiger kan maken ,en dank ook voor de waardevolle tips!

  Groeten,
  Mia Van Driessche

  Like

 2. Gerrie zegt:

  Goede morgen Wim,

  Ik heb weer vol belangstelling zitten lezen, en vind de informatie zo klaar als een klontje.
  Maar….als je een narcist en een sadist als aangetrouwde in je fam. krijgt, heb je, of je wil of niet altijd zorgen over je kinderen en kleinkinderen; vervolgens kost het me dan veel energie om ondanks, bij me zelf te blijven, waar ik me vrij goed in getraind heb, omdat ik weet dat ik in deze situatie’s niks kan veranderen. Maar mijn gevoel speelt ook nog vaak op, dat het pijn blijft doen vooral voor mijn kleinkinderen, en ik kan hier niks aan doen, ik heb dan wel eens vaker het gevoel ik kijk ernaar en kan niks doen, voor de lieve vrede, ik wil de kinderen en de kleinkinderen blijven zien, en wil ze zien opgroeien. Een optie om de kleinkinderen eens wat vaker naar mij te laten komen, waarvan ik weet dat ze het geweldig zouden vinden, omdat ze zich zo goed op hun gemak voelen bij me, kan ook niet, omdat de aangetrouwde het verbieden, hoogstwaarschijnlijk zijn ze bang hun ego te verliezen. Al met al de zorgen en de angst of het wel goed blijft gaan met de kinderen zal altijd op de achtergrond aanwezig blijven, ik mis ze te vaak. Maar ik zal altijd proberen om genoeg afleidng te zoeken, door veel te lopen, en te fietsen, om mijn hoofd leeg te maken.
  Ik hoop dat de gezondheid de kracht en mijn wil dit toe zal blijven laten.
  Fijn weekend, groetjes Gerrie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.