5 snelle tips om meer uit je dag te halen

Coach geeft time management tips’t Is waar: we hebben allemaal evenveel – of even weinig – tijd in een dag. En toch zijn er manieren om de tijd die we hebben beter te gebruiken zodat het voelt alsof we er toch meer van hebben. Daarom halen sommige mensen meer uit hun dag dan anderen.

Jij kan dat ook. Door deze vijf tips toe te passen haal je al snel meer tijd uit je dag.

1. Check je e-mail minder

E-mail is een van de grootste tijdrovers. Als we e-mail meer behandelen als de brievenpost in plaats van als eisen en bevelen, dan focussen we ons meer op echte taken en laten we onze aandacht minder afleiden door de inbox.

Maak daarom een regel voor jezelf dat je het aantal keer per dag dat je jouw e-mail checkt beperkt. Wees er radicaal in. Als iemand jou echt dringend moet spreken, dan kan die altijd sms‘en of bellen.

2. Plan de avond tevoren

Reserveer wat tijd de avond tevoren – of aan het einde van je werkdag – om te noteren wat je de volgende dag wil doen. Daarmee bereik je twee dingen:
– je haalt alle to do’s uit je brein en zet ze op papier zodat jouw hoofd vrij is
– je kan de volgende ochtend met een vliegende start beginnen omdat je precies weet met welke actie je aanvangt.

3. Vecht niet tegen je lichaamsklok

Ben je een ochtendmens? Prima. Ben je een avondmens, ook goed. Probeer dat niet te veranderen tenzij je absoluut moet. Ochtendmensen en avondmensen zijn allebei even productief, maar gewoon op andere momenten van de dag. Ik schrijf dit stukje al wat later op de dag omdat mijn creativiteit dan hoger ligt. Maar sommige auteurs staan voor dag en dauw op om te schrijven. Tegen je biologische klok vechten hoef je niet te doen.

4. Eet minder en eet gezond – en frequenter

Ontbijt, middag- en avondmaal zijn natuurlijk jouw dagelijkse sleutelmaaltijden, maar als je jouw energie op peil wil houden, eet je best ook tussendoor iets. Kies verstandig: tracht suiker en bewerkt voedsel te beperken ten voordele van wat noten, fruit of groenten (denk aan kerstomaatjes bijvoorbeeld). Kant-en-klare maaltijden zijn wel snel, maar meestal minder gezond. Houd ook water in de buurt, of wat kruidenthee, om gehydrateerd te blijven.

5. Doe het moeilijkste eerst

Kijk naar je to do-lijst, bepaal wat je het moeilijkste/lastigste vindt, en doe dat eerst. Jouw productiviteit stijgt daardoor exponentieel.
Lees meer over Uitstellen of doorzetten? Of hoe een kikker kan helpen.

Deze vijf tips lijken simpel, maar ze zijn niet zo simpel om effectief te blijven doen. Als je er toch aan vasthoudt, dan zal je merken dat je meer uit een dag haalt.

Heb je graag een boek vol tips, inzichten en strategieën om meester te worden van je tijd? Bestel dan meteen jouw exemplaar van “Meer tijd in 12 stappen”.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Vond je bovenstaande tips nuttig? Deel ze dan met jouw vrienden.

Dit bericht werd geplaatst in Time management en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 5 snelle tips om meer uit je dag te halen

  1. Pierre zegt:

    Leuk praktisch to-do-lijstje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.