Boost je productiviteit met deze Brain Dump

brain dump productiviteit coachDeze brain dump oefening helpt je om jouw productiviteit te vergroten door alles uit je hoofd op papier te gooien zodat je het kan organiseren, prioriteiten kan stellen en dingen kan gedaan krijgen.

Neem nu enkele blaadjes papier en schrijf alles op waar je aan denkt: alle taken die in je hoofd zitten. Ja, ALLE taken.

Start met alle taken die met je werk te maken hebben. Een memo die je moet schrijven, telefoontjes die je moet plegen, alle e-mails die je moet schrijven of waar je op moet antwoorden, alle dingen die je baas je gevraagd heeft om te doen, alle dingen die je klanten van je willen, enzovoort. Gewoon alles.

Heb je geen bureaujob, schrijf dan alles op dat specifiek is voor jouw type werk.

Begin dan met de taken voor thuis. Schoonmaken, koken, herstellen, alle huishoudelijke taken. Ook zaken zoals de loodgieter of schrijnwerker bellen.

Dan komt je gezin en je familie. Schrijf elke taak op die deel uitmaakt van je gezinsleven. Zoals je schoonouders bezoeken volgend weekend, ervoor zorgen dat je zoon zijn huiswerk maakt, je broer een cadeautje kopen voor zijn verjaardag, een school helpen kiezen voor je dochter, alles waar je aan denkt.

Taken die te maken hebben met jouw gezondheid en conditie. Zoals de afspraak met de tandarts maken, of langs de apotheker gaan om die medicijnen, of naar de fitness gaan deze zaterdag of meer info opzoeken over die nieuwe eetgewoonte.

Vrienden en collega’s: misschien wil je eens afspreken met die vrienden die je al sinds nieuwjaar niet meer gezien hebt? Enzovoort.

Shoppen en rekeningen betalen zijn ook een integraal deel van ons leven. Wat wil/moet je nog kopen en welke facturen moet je voor het einde van de maand nog betalen? Schrijf het allemaal op.

Ik ben er zeker van dat je nog een bepaald boek wil lezen, of dat er een artikel op jou ligt te wachten. Om nog maar te zwijgen over de opleiding die je wil volgen: wou je Spaans leren? Of gitaar?
Loop je al lang rond met vragen over je loopbaan en wou je een afspraak maken met een loopbaancoach? Of wil je jezelf ontwikkelen met een personal life coach of een eigen zaak oprichten met begeleiding door een business coach?

En de nog leukere dingen zoals je hobby of ontspanning. Misschien is er een film die je wil zien, of wou je nog tickets kopen voor een concert. Denk aan je hobby en alles wat het inhoudt aan taken.

Welke andere activiteiten en taken zijn er nog? Schrijf ze ook op.

Heb je nu alles? Kleine tip: als er minder dan 300 items op deze lijsten staan dan ben je niet helemaal eerlijk geweest. Neem nog wat extra tijd en vervolledig de lijst tot alles erop staat.

Kijk nu eens naar de lijst. Kan je geloven dat al die zaken rondzweefden in jouw brein? En daar plaats innamen? Je zou van minder stress krijgen! En bang zijn dat je iets vergeet.

Jouw brein dient helemaal niet om al die zaken te onthouden. Het dient om over dingen te denken, niet om aan dingen te denken. Stel je eens voor hoeveel beter je jouw brein kan gebruiken dan als een mentaal todo-lijstje!

Het papier waar de taken nu op geschreven staan, kan je beter vertrouwen dan je eigen geheugen. De lijstjes die je nu hebt, daar gaan we mee aan de slag. Zorg er daarom voor dat alles erop staat.

Klik hier en lees nu meteen wat je met deze lijst kan doen om meer dingen gedaan te krijgen.

Deel ook dit artikel met je vrienden via onderstaande knoppen:

Dit bericht werd geplaatst in Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Boost je productiviteit met deze Brain Dump

  1. Pingback: Een radicale oefening om meer tijd vrij te maken voor wat écht belangrijk is | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.