Deadline of fun: hoe bereik je een doel?

doelencoach fun personal coachWe zijn gewoon niet zo goed in het inschatten van hoe lang dingen gaan duren. Dat kon je hier al lezen in “De verborgen factor in het bereiken van je doelen”. Daarom hebben we soms het idee dat we ons doel niet bereiken. Hoe ga je daarmee om?

1. Stop met ultimatums te stellen aan je doelen

Sommige mensen stellen zichzelf absurd hoge eisen. Maar als je constant een pistool tegen je hoofd houdt, zal je op zeker moment de trekker overhalen.

Doelen zijn gewoon doelen. Een richtpunt, een manier om je acties te organiseren, gebaseerd op wat je graag wil doen, zijn of hebben. Niet minder, maar ook niet meer.

2. Zet eens een compleet onrealistische tijdslimiet

Je kan een zodanig korte tijdslimiet zetten voor het bereiken van een enorm groot doel dat “succes” bijna volledig onmogelijk is. Maar net dat stimuleert sommigen om er gewoon voor te gaan zonder zich zorgen te maken of het al dan niet “gaat lukken.”

Een voorbeeldje: als ik er maar niet toe kom om iets te doen of om ergens vooruitgang in te boeken, verdubbel ik mijn doelstelling en halveer ik de tijd die ik ter beschikking heb.

En net omdat ik weet dat ik het zeker niet ga halen, neem ik zo de valse druk van de deadline van mijn schouders en heb ik meer plezier. Het wordt gewoon een spelletje (dubbel doel in de helft van de tijd). En daardoor bedenk ik soms nieuwe strategieën die nooit bij me zouden opkomen als ik een meer “realistisch” doel had willen bereiken.

3. Beleef plezier onderweg

Als je bedenkt hoe het bereiken van je doelen op een plezierige manier kan, dan heb je dat in elk geval wel al bereikt: fun. Ook al haal je een deadline niet. En vaak helpt het plezier beleven aan een doel bereiken je nog extra om wat meer moeite te doen.

Moge jouw succes veel plezier opleveren!

Lees hier over de noodzakelijke stap om elk doel te bereiken 

Dit bericht werd geplaatst in Doelen coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.