De verborgen factor in het bereiken van je doelen

doelencoach Onlangs deelde een vriendin van me haar teleurstelling: ze had voor zichzelf een doelstelling in haar carrière gesteld, met een deadline. En die niet gehaald.

Had ze niet hard genoeg geprobeerd? Stonden de sterren niet gunstig?
Het kwam bij me op dat het daar allemaal niet om draaide. Maar dat er een nog verborgen factor in het spel was. Iets waar we zelden over horen. De reden waarom veel mensen hun doel niet bereiken binnen de deadline die ze zelf stellen is heel eenvoudig dit:

We zijn gewoon niet zo goed in het inschatten van hoe lang dingen gaan duren.

Als je 15 kilo op drie maand wil vermageren, en je bent na die periode maar 7 kilo afgevallen… Ben je dan “mislukt” omdat je niet hard genoeg probeerde, omdat jouw metabolisme tegenwerkte, of zou het zijn dat drie maand onvoldoende tijd is om die doelstelling te bereiken met jouw strategie en met wat je kon en wou doen?

Of stel dat je deze maand 1000 euro meer wil verdienen en aan het eind van deze maand staat er geen eurocent extra op jouw rekening. Gaat het dan om slechte planning? Slechte uitvoering? Of ben je wél al op weg en zal het gewoon drie maand in plaats van één maand vergen?

Je ziet deze “verborgen factor” overal aan het werk. Acteurs die hun droom opgeven omdat ze binnen de zes maand na het afstuderen nog niet in een film of serie hebben meegespeeld. Werknemers die geen promotie krijgen binnen de tijd die ze zelf hadden vooropgesteld. En ondernemers die zichzelf als  topstarter zien en die denken dat ze iets grondig verkeerds doen als ze nog geen wereldwijde erkenning hebben gekregen op de dag dat ze hun zaak openen.

Maar zijn er dan geen momenten waarop je geen resultaten behaalt en dat een verandering van strategie, richting of zelfs loopbaan aan de orde is?

Natuurlijk wel.

Maar als de mensen wiens opinie je respecteert (je hebt toch wel al een coach of een mentor?) je bevestigen dat je op het goede spoor zit, dan ligt het misschien gewoon aan de timing. Hoe ga je daarmee dan om? Ik geef je graag drie manieren om dit aan te pakken, je leest ze hier.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De verborgen factor in het bereiken van je doelen

  1. Pingback: Deadline of fun: hoe bereik je een doel? | Personal Coach | Business Coach | Wim Annerel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.