Hoe je NU al het leven leidt dat je wil

Life coach geeft tips om het leven te leiden dat je wilEen verrassend inzicht: je hebt NU al het leven dat je altijd al wou.

Je hebt het trouwens altijd al gehad.

Verwarrend, ik weet het. De meeste mensen maken niet het onderscheid tussen het leven dat ze eigenlijk willen en het leven dat ze denken dat ze willen.

Een voorbeeld. Veel mensen denken dat ze fit en gezond willen zijn. Maar wat ze eigenlijk willen is fastfood eten en naar tv liggen kijken. En dat is dan ook wat ze doen.

Veel mensen denken dat ze een open geest willen hebben, maar wat ze eigenlijk willen is altijd gelijk hebben, waarbij ze meningen die tegengesteld zijn aan die van henzelf niet willen horen.

Eenvoudig gesteld: wat het ook is dat je eigenlijk van het leven wil, dat is wat je al krijgt.

Iedereen heeft wel dromen, maar niet iedereen streeft ernaar om ze te realiseren.

Zonder een directe verbinding tussen iets dat je wil en iets dat je kan doen om het te bereiken, blijft een droom altijd… een droom.

Maar hoe overbrug je dat dan? Hoe kan je dat wat je denkt dat je wil omzetten in wat je effectief bereikt?

Dit zijn 7 strategieën die je daarvoor kan gebruiken. Kies er één of een paar die voor jou werken.

7 strategieën om jouw droom om te zetten in werkelijkheid

1. Focus op één ding
Wanneer ik een grote verandering wil doorvoeren, wil ik vaak honderden dingen tegelijkertijd doen. Maar dat werkt nooit. Focus op één ding dat jouw leven verbetert en ga niet verder tot je het onder de knie hebt.

2. Vind een dagelijkse actie
Grote veranderingen gebeuren niet van de ene dag op de andere. Maar wat je élke dag doet – tussen opstaan en slapengaan – is het belangrijkste om er zeker van te zijn dat de verandering slaagt. Wat is één klein ding dat je nu meteen kan doen zonder op iets anders te moeten wachten? Wat kan je nu al doen? Stel jezelf dagelijks die vraag.

3. Check: is dit écht wat ik wil?
Is die grote verandering die je nastreeft echt iets dat jou gelukkiger zal maken? Neem af en toe een seconde de tijd om je ervan te vergewissen dat je niet lijdt aan het “gras is altijd groener aan de andere kant”-syndroom. Zorg ervoor dat je echt wel in de goeie richting gaat.

4. Omring je met de juiste mensen
Net als jouw omgeving, beïnvloeden ook de mensen rond jou hoe je handelt. Maar feit is dat jouw vrienden niet willen dat jij verandert, (ook al zeggen ze misschien van wel) omdat jouw verandering hén oncomfortabel doet voelen.

Voorbeeld: Wil je een boek schrijven, zoek dan andere mensen op die een boek hebben geschreven. En niet de mensen die willen dat alles bij het oude blijft, waarbij je altijd een would be-schrijver blijft. Een schrijver zonder boek.

5. Elimineer obstakels
Soms heb je te maken met mentale obstakels, soms met fysieke. In elk geval leg je best wat creativiteit aan de dag om ze te overwinnen. Stel dat je geen tijd hebt om een doel te bereiken (zoals een boek schrijven, of tien kilo vermageren), hoe kan je dan kleine dingen doen die in de loop van de tijd toch tot iets groters leiden? Als je vandaag niet het geld hebt om iets te doen, wat is dan iets dat je wel al hebt of kan en dat je kan inruilen voor iets dat je wil?

6. Vraag hulp
We geraken allemaal wel eens vast. Ben je dan te trots om hulp te vragen, en spendeer je liever heel veel tijd aan het allemaal zelf uitzoeken? Of ga je voor de snellere en makkelijkere weg om hulp te vragen? Het is geen schande om voor die efficiëntere manier te gaan.

7. Vind een rolmodel
Een van de snelste manieren naar succes is het modelleren. Wie heeft al gedaan wat jij wil doen? Wat deden zij dat hen daar zoveel sneller bracht? Wat heeft hen vertraging opgeleverd? Modelleer wat werkt, vermijd wat niet werkt.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
7 krachtige manieren om in actie te komen
Overwin jouw angsten in 5 stappen
Hoe je van jouw dromen eindelijk doelen maakt (door enkele simpele woorden te veranderen)

P.S. Wil je mij én jouw kennissen een plezier doen? Deel dan dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, zodat jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten kunnen profiteren.

 

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.