5 goede voornemens waar succesvolle mensen zich aan houden

Business coach en life coach geeft tips voor goede voornemens.Sommigen nemen zich voor om minder te eten, meer te bewegen, meer in het nu te leven, dankbaarder te zijn. Misschien zelfs om de strijdbijl te begraven met dat familielid of die collega die je op stang jaagt. Om goede voornemens te maken, hoef je trouwens niet te wachten tot 1 januari.

Maar heb je naast die persoonlijke voornemens, ook al professionele voornemens gemaakt? Daarvoor hoef je ook niet te wachten tot nieuwjaar.

Helaas vallen – net als die persoonlijke – ook de professionele voornemens vaak in het water na enkele dagen of weken.

Wanneer je succesvolle mensen bestudeert, dan merk je dat ze zich richten op essentiële zaken en die consistent gedaan krijgen. Hier zijn vijf van hun favoriete voornemens die jou kunnen inspireren.

1. Besteed meer tijd aan jouw not-to-do-lijst.

Creëer meer tijd en ruimte voor wat er écht toe doet door eerst te bepalen wat er het minst toe doet. En door te beslissen om die zaken niet meer te doen, om ze te vermijden. Want jouw tijd is een kostbaar goed om te investeren. Maak daarom nu een lijstje van dingen die je niét gaat doen. Zodat je meer tijd kan besteden aan wat voor jou essentieel is.

2. Eerst de essentie, dan pas e-mail. 

Wat is het eerste dat je ’s ochtends doet op het werk? Voor de meesten onder ons is het e-mail bekijken. We ontwaken met een frisse geest, klaar om de wereld aan te pakken, en dan laten we ons onmiddellijk toe om afgeleid te worden door weinig betekenende e-mail. In plaats daarvan: sta op, neem de belangrijkste taak van de dag onder handen, en pak dan pas jouw e-mail aan.

3. Beslis om jouw hogere doel te vinden.

Mensen kopen niet wat je doet, ze kopen waarom je het doet (Simon Sinek). Een loopbaan, een bedrijf of wat je ook onderneemt heeft een basis nodig om succesvol te verlopen: jouw hogere doel. Als je het doel van jouw onderneming of van jezelf niet kent, dan is het vinden ervan een heel waardevol voornemen.

4. Beslis om meer keuzes te vinden.

Je kan je niet tegelijkertijd dankbaar en angstig voelen. En wat je zeker angstig maakt, is je opgesloten voelen in een situatie. Keuzes vormen de oplossing. Hoe meer keuzes je hebt, hoe minder opgesloten je je voelt, en dus ook hoe gelukkiger je je voelt. Dus telkens als je je ongelukkig voelt, doe wat aan brainstorming om opties te vinden.

5. Beslis om out-of-the-box te denken.

Wanneer je in een doos zit, kan je niet lezen wat erop staat. Wanneer je in jouw comfortzone zit, weet je wat werkt en wat niet, wat je al geprobeerd hebt, wat er mogelijk is. Maar in plaats van enkel op jouw eigen ervaring en expertise te vertrouwen, kan je jouw blik verruimen door te leren hoe andere experts uitdagingen oplossen. Spreek een expert of coach aan om jouw blik te verruimen.

Tot slot, stel je deze drie vragen voor de komende periode van 90 dagen:

– Welk resultaat wil ik bereiken?
– Wat staat er in de weg?
– Hoe kan ik deze obstakels overwinnen?

Als coach help ik mensen onder meer bij het beantwoorden van deze drie vragen voor hun privé- en professioneel leven. Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link. Je kan dan meteen ook een gratis e-book downloaden om van dit jaar jouw beste jaar tot nu te maken.

En wat zijn jouw voornemens? Laat het weten via de reactiemogelijkheid hieronder, of stuur me een bericht.

Deel je dit artikel ook met jouw vrienden?

Verder lezen:
Wat zegt de wetenschap over goede voornemens?
Hoe houd je je goede voornemens vol?
Hoe breng je jouw goede voornemens beter in de praktijk?

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.