9 tips om productiever te worden door eenvoud

Life coach en business coach geeft tips om productiever te worden.Op vakantie wordt het me telkens duidelijk: hoe ik kan leven met minder. In een vakantiehuis heb ik veel minder spullen ter beschikking dan thuis. En net door al die overvloed en complexiteit te missen, kan ik beter ontspannen en focussen op bijvoorbeeld een boek lezen, of schrijven.

Onlangs had ik enkele coachingklanten met vragen rond stress verminderen en focus vergroten. Hoe is dat bij jou? Ben jij ook op zoek naar meer focus, meer productiviteit en minder stress? Dan geef ik je als coach graag enkele suggesties mee.

Teveel informatie


We worden constant gebombardeerd met informatie. Fantastisch die pc en die smartphone, maar soms is de informatievloed overweldigend. Een pagina linkt naar de volgende en weer verder naar de volgende. Wanneer heb je genoeg informatie? Wanneer kan je stop zeggen?

Tip 1: Verminder het aantal nieuwsbrieven en websites waarop je bent geabonneerd. Abonneer je enkel op die websites die levensnoodzakelijk zijn. In plaats van al die informatie naar je toe te laten komen, ga ze zelf opzoeken op jouw voorwaarden en wanneer het jou past.

Tip 2: Consumeer minder media. Eerder dan dagelijks een krant te lezen of elke dag naar het nieuws te kijken, tracht wekelijks de hoofdlijnen mee te krijgen.

Tip 3: Verminder het aantal vergaderingen waar je naartoe gaat, en tracht de samenvatting of het verslag te krijgen. Ga enkel als jouw aanwezigheid echt noodzakelijk is.
 Lees 10 tips tegen vergaderitis die jou dit jaar al honderden uren uitsparen

Tip 4: Introduceer één low tech dag per week. Een dag waarop je geen internet, e-mail of elektronisch toestel gebruikt. Als dit onmogelijk is, probeer dan een ochtend. Het is een ongelooflijk goede manier om afleidingen te verminderen en een omgeving te creëren waarin je kan focussen.

Te veel spullen

We hebben allemaal te veel spullen: kleren, schoenen, cd’s en dvd’s,… Ze veroorzaken rommel en rommel is negatieve energie. Maar jouw bezittingen zijn niet bepalend voor wie je bent. Of voor wie je wil zijn. Wat doe je eraan?

Tip 5: Ruim geregeld op en geef spullen die je niet langer gebruikt weg of recycleer ze. Gebruik de één-in-één-uit regel. Elke keer als je iets koopt, moet je iets anders wegdoen. Ook een goede gewoonte voor kinderen trouwens.
Lees 3 opruimtips voor gevorderden

Tip 6: Ga niet naar een shopping center tenzij je iets absoluut nergens anders kan kopen. Anders vind je altijd wel iets waarvan je denkt dat je het nodig hebt terwijl je ook had kunnen leven zonder dat je het had gekocht.

Te veel of te lang werken is vaak contraproductief. Als je constant overbelast bent met werk is de volgende stap ziekte of een burnout. Elimineer daarom tijdverspilling en reduceer je werklast waar mogelijk. Hoe?

Tip 7: Plan je werk. Zo zie je wat je gedaan kan krijgen binnen de tijd die je wil werken. Denk eraan dat wanneer je “ja” zegt tegen werk, je ook “nee” zegt tegen iets anders, bijvoorbeeld in je privéleven.

Tip 8: Neem af en toe een pauze. Even stretchen, wandelen of wat frisse lucht inademen. Zo blijf je langer alert en gefocust.
Lees ook Boost je productiviteit in 7 keer 10 minuten

Tip 9: Probeer niet alles zelf te doen. Delegeer en besteed uit wat je kan.

Als je het informatielawaai en de rommel in je leven reduceert, en elimineert wat niet noodzakelijk of overtollig is, dan kan je beter focussen op wat belangrijk is. Zo krijg je ook meer van dat belangrijk werk gedaan op minder tijd en met minder stress.

Heb je graag nog meer concrete tips over hoe je meer tijd kan maken voor wat belangrijk is voor jou? Bestel dan nu jouw exemplaar van ‘Meer tijd in 12 stappen voor slechts 14,95 euro. Je krijgt dan een handig boekje boordevol praktisch toepasbare tips en inzichten om weer meester te worden over je tijd.

Alvast bedankt om deze tips te delen met jouw netwerk.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

BewarenBewaren

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Time management en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 9 tips om productiever te worden door eenvoud

  1. Reblogged this on IkwilOrganizen: Zin in Opruimen and commented:
    Deze post wil ik vooral met jullie delen: het teveel aan informatie heb ik zelf met verhoogde interesse gelezen en de tips zijn kort maar krachtig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.