Je weet wat je droomjob is. Maar wat nu?

loopbaanbegeleiding career coaching keuzes loopbaancoachGoed nieuws: je hebt de beslissing genomen over wat jouw toekomstige loopbaan gaat zijn. Je hebt alle info van vrienden, collega’s, loopbaancoach en/of je eigen intuïtie in je opgenomen, je hebt mogelijkheden onderzocht, je hebt je eigen gevoelens gecheckt en nu weet je wat je wil. Je kan het zien, je kan het voelen, je wil het.

En dan begint de uitdaging. Want in 9 van de 10 gevallen ben je wel klaar voor jouw droomjob. Maar is jouw droomjob niet klaar voor jou. Nu nog niet.

Mensen die hun loopbaan volledig omgeturnd hebben, zullen je vertellen dat het hen heel wat tijd heeft gekost. Waarom? Als je een grote verandering maakt, dan wil je het goed doen en dat vraagt tijd. Of je start als ondernemer en klanten werven vraagt tijd. Of je begint iets van nul en dat uitbouwen tot iets degelijks vraagt altijd tijd.

Tijd dus. Maar wat kan je dan doen om die tijd zo veel mogelijk in te korten?

1. Beslis van in het begin om zo goed mogelijk te worden. Werk consistent zodat je het beste uit jezelf haalt. Goed begonnen is half gewonnen.

2. Plan elke stap zorgvuldig. Maar wees flexibel genoeg zodat als je een snellere manier vindt die goed voelt, je er gebruik van kunt maken. Je hebt dus wel een plan nodig maar je hoeft er niet rigide mee om te gaan: als je efficiënter je doel kan bereiken, doe dat dan.

3. Zorg voor een heldere visie van je einddoel. Als personal life coach ontmoet ik veel mensen die het belangrijk vinden om deze visie te hebben, maar er niet toe zijn gekomen.

Soms is het ook niet makkelijk: sommige coachingklanten zijn bang om te grote dromen te hebben: “Wat als ik faal? Hoe groter mijn droom, hoe dieper ik kan vallen…” 


En tegelijkertijd willen ze geen te lage verwachtingen koesteren van zichzelf: “Wat als ik meer kan bereiken maar me het niet durf voor te stellen?”

Hoe ga je om met dit dilemma? Sluit je ogen en vraag je innerlijke wijze om je een beeld te sturen van jezelf, gelukkig in je werk/loopbaan/onderneming.
 Als het antwoord dat je krijgt je gelukkig en voldaan maakt, start daar. Je kan het later altijd verder drijven. 
Het is altijd beter om doelen te stellen waar je in gelooft en je visie daarmee in lijn te brengen, dan een visie te hebben die zo overweldigend is dat je er geen seconde geloof aan hecht.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Denk ook aan deze 3 dingen wanneer je een beslissing neemt
Wat wil ik nu echt met mijn leven?
Waar heb je het meeste spijt van in jouw loopbaan? De top 5.

P.S. Deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, omdat jouw vrienden en kennissen zo óók van deze inzichten kunnen profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.