Kantstroken in je geest: wat doe je ermee?

coach over kantstroken in geestKen je dat, van die ribbels aan de kant van de weg? In Nederland noemen ze dat zingende veiligheidskantstroken.

Als je even van de weg af gaat, dan hoor je het meteen.

Wel ook in onze geest hebben we van die geribbelde kantstroken die ons laten weten dat we van de goede weg af geraken.

En dat het een goed moment is om onze voet van het gaspedaal te halen, wat tijd voor onszelf te nemen en terug met gezond verstand en wijsheid onze weg te vervolgen.

Dit is een shortlist van “geest-kantstroken” die ik bij mezelf en bij coachingklanten heb opgemerkt:

Verontwaardiging
Stress en zorgen
Verlies van zin voor humor
Nervositeit
Paniek
“Dit is de druppel!”-gevoel

Wat doe je met geest-kantstroken?

Het probleem is dat we deze emotionele signalen beschouwen als een soort allesbepalend orakel of dat we deze negatieve emoties gewoon volledig negeren. Geen enkele aanpak van deze beide is erg nuttig.

Als je over zo’n ribbels aan de kant van de weg rijdt, ga je die toch niet van dichterbij bekijken of er totaal niet op letten? Je erkent gewoon dat het een goed moment is om wat oplettender te zijn, om wat bij te sturen.

Daarom deze tip: stop met je zorgen te maken over je zorgen, of met te stressen over je stress, of met te panikeren over paniek. Word je bewust van wat je voelt, maak weer contact met waar je bent en waar je naartoe gaat, tot je weer een heldere kijk hebt. En ga dan voort met vertrouwen en met een hoger niveau van bewustzijn.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer onzekere gedachten denkt of oncomfortabele gevoelens ervaart. Als je auto een onderhoud heeft gekregen, wil dat ook niet zeggen dat er nooit meer een verklikkerlampje gaat branden. Maar als dat verklikkerlampje begint te branden, weet je dat je de motor van je geest moet checken in plaats van je energie te steken in het repareren van dat lampje.

Als coach leer ik jou hoe je omgaat met emotionele signalen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu in via deze link omdat je dan niet langer deze tips moet missen:

P.S. Wanneer je tot hier hebt gelezen en dit een waardevol artikel vindt, deel het dan nu via de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop omdat je zo jouw vrienden mee inspireert. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Mental Coaching en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.