Hoe doorbreek je een negatief patroon?

personal life coach / patroon doorbreken Een lezer van deze blog vroeg me om advies over hoe je door een patroon van negativiteit breekt en een positieve kijk op het leven behoudt.

Onlangs zat ik in een vergadering waar de stemming negatief was: mensen klaagden tegenover elkaar over de slechte toestand op het werk.

Toen vertelde iemand plots iets grappigs en begon iedereen te lachen. Een andere collega begon nu ook grappige voorvallen te delen en de stemming was helemaal omgedraaid. Opvallend hoe snel en makkelijk een patroon doorbroken kan worden!

Identificeer eens jouw patroonbrekers door een lijstje te maken van acties/dingen/mensen die jouw stemming echt heel snel kunnen veranderen. Bijvoorbeeld: een blik werpen in een favoriet boek, 5 minuten in de tuin rondlopen en naar de vogels luisteren, een cd’tje met favoriete muziek opleggen, een vriend(in) bellen, dagdromen over wat je wil bereiken,… Als je weet wat voor jou werkt, zal dat het makkelijker maken om iets te kiezen op het moment dat je het nodig hebt.

Een andere optie is jezelf toestaan om spontaan te zijn. Als je in een dipje zit, vraag jezelf af wat je zou kunnen opvrolijken en volg het idee dat dan in je opkomt. Onze levens zijn vaak zo gepland en volgepakt dan we geen ruimte laten voor “freewheelen”. Als je jezelf bent (of laat zijn) en handelt op impulsen die goed voelen, kan je heel wat aangename verrassingen meemaken. Je voelt je beter, al was het maar omdat je eens iets totaal anders doet.

Wat zijn jouw patroondoorbrekers?

Als coach leer ik jou hoe je jouw patronen doorbreekt, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu in via deze link omdat je dan niet langer deze tips moet missen:

P.S. Wanneer je tot hier hebt gelezen en dit een waardevol artikel vindt, deel het dan nu via de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop omdat je zo jouw vrienden mee inspireert. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Mental Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.