Richting aan je leven geven op 60 minuten

richting en zin aan je leven gevenHoe was het voorbije jaar voor de richting waarin je jouw leven stuurt?

Soms verdwalen we op ons pad door het leven. Of voelen we ons zelfs vastgeroest.

In zulke periodes is persoonlijke reflectie wat je nodig hebt: neem wat tijd voor jezelf om jezelf de minder evidente vragen te stellen.

Deze eenvoudige oefening duurt maar een uur en helpt jou om je weer te oriënteren in je leven, om terug richting te vinden.

Ik las over een gesprek dat auteur Greg McKeown had met een goede vriend. Deze vriend was gediagnosticeerd met nierkanker, en hoewel hij niet meteen zou overlijden en voorlopig oké was, bleek het een verhelderende ervaring. McKeown verzamelde de vragen die zijn vriend zichzelf stelde terwijl hij de dood in het gezicht keek en maakte er een oefening van die iedereen kan doen:

Als het mogelijk is, zoek dan de natuur op, waar je het natuurlijke tempo van de aarde kunt voelen in plaats van het hyperactieve tempo van het moderne leven.

Download hier de oefening als werkblad.

Schrijf de vraag ‘Wat zou ik doen als ik nog maar een week te leven had?’ op en neem 10 minuten de tijd om je antwoord op te schrijven.

Schrijf de vraag ‘Wat zou ik doen als ik nog maar een maand te leven had?’ op en neem 10 minuten de tijd om je antwoord op te schrijven.

Schrijf de vraag op, ‘Wat zou ik doen als ik nog maar een jaar te leven had?’ en neem 10 minuten de tijd om je antwoord op te schrijven.

Schrijf de vraag op, ‘Wat zou ik doen als ik nog maar vijf jaar te leven had?’ en neem 10 minuten de tijd om je antwoord op te schrijven.

Schrijf de vraag op, ‘Wat zou ik doen als ik nog maar een leven te leven had?’ en neem 10 minuten de tijd om je antwoord op te schrijven.

Neem tot slot 10 minuten de tijd om al je antwoorden te herlezen, terwijl je je afvraagt: ‘Hoe kan ik mijn routine deze week zo inrichten dat hij beter aansluit bij deze antwoorden?’

schrijf het op

Hier download je de oefening zodat je ze makkelijk kan meenemen.

Soms is de enige manier om over het leven na te denken de dood en het einde van onze tijd op deze wereld.

Deze oefening bouwt voort op de klassieke vraag van ‘wat zou je doen als je maar zo lang meer te leven had?’ en maakt het een nuttige kijk op wat je echt wil met je tijd.

Als je de vragen zo eerlijk mogelijk beantwoordt, kun je jezelf misschien verrassen en een ander pad voor je toekomst zien.

Als life coach help ik jou om jouw richting te vinden in het leven en om jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
5 stappen om meer voldoening te halen uit jouw leven
9 manieren om meer zin te geven aan jouw leven
Wil je loopbaanbegeleiding? Het kan nu ook online

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.