5 tips om de rest van dit jaar schitterend te maken

Personal lifecoach geeft tips voor jouw leven.Jouw nieuwjaarsvoornemens zijn misschien al een lang vervlogen herinnering, maar het is nog niet te laat om de teugels terug in handen te nemen en van dit jaar een echt schitterend jaar te maken.

1. Stel enkele doelen.

Want doelen zijn dé manier om je aan jouw prioriteiten te houden. Nu is het ideale moment om die ‘ooit eens’-doelen om te zetten in ‘vandaag’-doelen. Maak jouw doelen ook SMART.

Bijvoorbeeld ‘Meer lezen’ is niet echt een SMART-doel, maar wel ’10 nieuwe boeken lezen tegen eind december’.

De rest van dit jaar lijkt misschien een lange periode, maar bedenk nog eens hoe snel de voorbije periode van dit jaar is voorbijgevlogen. Stel niet meer dan twee of drie grote doelen voor de volgende maanden om jezelf zoveel mogelijk kansen te geven om ze te bereiken.

2. Probeer iets nieuws, voor de lol.

Het leven gaat om ervaringen. En velen hadden nieuwe activiteiten of een hobby in gedachten voor dit jaar. Maar vaak vervallen we in oude routines.

Maak de rest van dit jaar plezanter door bijvoorbeeld eindelijk die (online) danslessen te nemen, of elke maand ergens anders te gaan wandelen, of je te engageren voor een waardevol doel. Kies iets dat jouw weekroutine doorbreekt en variatie brengt in jouw leven.

3. Ontwikkel jezelf.

Neem tijd om iets nieuws te leren zoals een nieuwe taal of digitale fotografie.

De meest voorkomende reden om dit niét te doen is tijdsgebrek; tracht daarom activiteiten zoals tv-kijken en Facebooken te beperken en geef jezelf het geschenk van zelfontwikkeling in de plaats daarvan.

4. Monitor jouw plannen.

Zorg voor een systeem om jouw voornemens voor de rest van het jaar ook op te volgen.

Dat kan via jouw agenda, of aan de hand van een dagboek/logboek bijvoorbeeld. Het helpt niet alleen om te plannen, maar ook om je bewust te blijven van wat je wil bereiken en wat voor jou belangrijk is.

5. Focus op wat werkt.

Soms appreciëren we te weinig wat we zelf gedaan en ervaren hebben. Tot we de tijd nemen om terug te blikken. Een geschreven neerslag van wat je dagelijks of wekelijks beleeft, helpt om te reflecteren op wat er werkt en op waar je je trots over voelt.

Neem daarom elke dag of elke week tijd om te focussen op wat er nu werkt in jouw leven en schrijf het ergens neer. Het helpt je na verloop van tijd om een dieper inzicht te krijgen in jouw eigen leven en waardering op te brengen voor alle goede dingen die dit jaar gebeuren in jouw leven.

Wat zijn jouw tips om de rest van dit jaar schitterend te maken? Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

Als coach help ik mensen onder meer bij het bereiken van hun doelen om van dit jaar een schitterend jaar te maken. We bepalen samen de stappen en zorgen dat er écht vooruitgang wordt geboekt. Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

Deel je dit artikel ook met jouw vrienden? Je maakt er hen én mij blij mee.

Verder lezen:
Meer tijd in 12 stappen
Hoe je van jouw dromen eindelijk doelen maakt
7 tips voor wie dit jaar iets wil bereiken

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.