Waarom je best al start nog voor je je er klaar voor voelt

Businesscoach en life coach geeft tips om niet langer uit te stellen.Toen Richard 16 jaar was, ging hij van school. Met de hulp van een vriend startte hij een magazine voor studenten en verdiende hij geld door advertenties te verkopen aan lokale bedrijfjes.

Vier jaar later vond hij een manier om het kleine magazine te doen groeien en begon hij via postorder muziekalbums te verkopen aan de lezers. Het liep zo goed dat hij het volgende jaar al een muziekwinkel opende. Twee jaar later richtte hij zijn eigen muzieklabel met opnamestudio op.

De studio verhuurde hij aan lokale artiesten. Ook ene Mike Oldfield kwam er zijn album Tubular Bells opnemen. Het werd de eerste uitgave van het muzieklabel en er zijn intussen al meer dan 5 miljoen stuks van verkocht.

Het volgende decennium liet de jonge man zijn muzieklabel groeien met bands zoals Sex Pistols, Culture Club, en de Rolling Stones. En hij bleef onderweg nog andere ondernemingen oprichten: een luchtvaartmaatschappij, een treinmaatschappij, een gsm-bedrijf, enzovoort. Bijna  50 jaar later heeft hij de hand in meer dan 400 verschillende ondernemingen.

Vandaag is die jongen met dyslexie die vroegtijdig van school ging en zaken bleef opstarten ondanks zijn gebrek aan ervaring en kennis een bekende miljardair: sir Richard Branson.

Wanneer iedereen staat te klagen of een goede reden vindt om te zeggen waarom het nu een slecht moment is, start Branson. Hij zoekt een manier om te stoppen met uitstellen en zet de eerste stap – hoe vreemd die ook lijkt.

Branson is een extreem voorbeeld, maar we kunnen allemaal iets leren van zijn aanpak.

Samengevat komt het erop neer dat succesvolle mensen starten vooraleer ze zich er klaar voor voelen.

Branson heeft zoveel ondernemingen en expedities opgestart dat het gewoonweg onmogelijk was voor hem om zich voor elk ervan voorbereid, gekwalificeerd en klaar te voelen. Hij had nooit een vliegtuig bestuurd en wist ook niets van het bouwen van vliegtuigen, maar startte toch een luchtvaartmaatschappij.

Je voelt je er nooit helemaal klaar voor

Als je aan iets belangrijks aan het werken bent, dan voel je je nooit helemaal klaar.

Je voelt je onzeker, onvoorbereid en ongekwalificeerd.

Maar laat mij je verzekeren: wat je nu hebt is genoeg. Je kan blijven plannen, uitstellen en herbekijken zoveel je wil. Maar wat je nu hebt is voldoende om te starten.

Het maakt niet uit of je een onderneming wil opstarten, gewicht verliezen, een boek schrijven of enkele andere doelen wil bereiken… wie je bent, wat je hebt, en wat je nu weet is goed genoeg om van wal te steken.

Waar je ook aan werkt op dit moment, ik hoop dat je start nog voor je je er klaar voor voelt. Want zo stel je ook je succes niet uit.

Laat je me weten via mail of onder dit artikel waar je mee start vandaag?

Als coach help ik mensen onder meer bij het bereiken van hun doelen om van dit jaar een schitterend jaar te maken. We bepalen samen de stappen en zorgen dat er écht vooruitgang wordt geboekt. Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

Deel je dit artikel ook met jouw vrienden? Je maakt er hen én mij blij mee.

Verder lezen:
3 redenen waarom we uitstellen en wat eraan te doen
Uitstellen of doorzetten? Of hoe een kikker kan helpen.
Wat doe jij als je uitstelt?

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.