5 overtuigingen waar succesvolle mensen in geloven

Personal Life Coach over hoe je succesvolle overtuigingen aannemen Jouw overtuigingen zijn bepalend voor wat je doet, wat je voelt en wie je bent. Geloof je dat het leven vol ellende is, dan zal je de bewijzen daarvan vinden. Ben je ervan overtuigd dat het leven wonderlijk is, dan zal je daar ook overal de bevestiging van vinden.

Het goede nieuws is dat we onze overtuigingen kunnen veranderen.

Hoe je dat doet? Een professionele lifecoach kan je daarbij begeleiden. Hier is alvast een mogelijke methode om het zelf te doen:
1. Kies een overtuiging die je graag zou hebben over jezelf (of over anderen, of over de wereld rondom jou).
2. Zoek bewijzen die jou aantonen dat die overtuiging juist kan zijn.
3. Denk actief na over die bewijzen en blijf verder meer bevestiging vinden.
4. Na enkele dagen of weken van bewijzen vinden, zeg je tegen jezelf ‘Ik geloof dat….
5. Onderneem actie om te tonen dat die overtuiging waar is. En blijf dat de komende weken en maanden doen.
6. Jouw nieuwe overtuiging is nu geïnstalleerd.

Wat zijn overtuigingen die jou in jouw leven verder kunnen brengen? Daarvoor heb ik de levens en de gedachtenwerelden van heel succesvolle mensen bestudeerd.

Hier vind je 5 overtuigingen waar succesvolle mensen in geloven. Zijn ze altijd 100% waar? Neen. Maar welke overtuiging is dat wél? Het gaat erom dat je je overtuigingen kunt kiezen. En dat je dus de keuze hebt tussen overtuigingen die jou belemmeren, en andere die jou stimuleren en kracht geven.

1. Ik ben volledig verantwoordelijk voor wat er in mijn leven gebeurt.
Met deze overtuiging zullen er nog altijd minder leuke dingen voorvallen in jouw leven, zaken die niet jouw fout zijn. Maar hoe je ermee omgaat, ligt volledig in jouw handen. Geef jouw macht en kracht niet weg door anderen te beschuldigen, maar accepteer wat er is gebeurd en neem bewust de controle over hoe je erop reageert.
Probeer deze overtuiging eens enkele weken uit om te zien hoe het voelt.

2. Een obstakel is iets waarmee ik kan omgaan.
Een obstakel is iets dat op jouw weg ligt om jou tijdelijk tegen te houden. Het codewoord is hier tijdelijk. Veel mensen zien de hindernis en geven op. Degenen die slagen werken aan het obstakel tot het niet meer hindert.

3. De mensen in mijn leven weerspiegelen mijn eigenwaarde.
Jouw omgeving weerspiegelt jouw gedachten over wat je waard bent. Wanneer je vrienden hebt die anderen, inclusief jijzelf, onrespectvol behandelen, dan denk je waarschijnlijk dat dat is wat je verdient. Maar omgekeerd trek je met een gezonde eigenwaarde ook mensen aan die jou de moeite waard vinden. Mensen in jouw leven komen en gaan. En de mensen die blijven, zijn diegene die weerspiegelen wat jouw waarden, principes en overtuigingen zijn. Je hiervan bewust zijn, kan ontzettend veel veranderen.

4. Perfectie is onmogelijk.
Iets kan altijd verbeterd worden. Dus perfectie is onmogelijk. Wanneer je de overtuiging aanneemt dat het onmogelijk is om perfect te zijn, dan kan je veel meer bereiken in het leven. En ook veel sneller bovendien.

5. Hoe meer positieve actie ik neem, hoe positiever mijn leven zal zijn.
Je hebt zoveel opportuniteiten in het leven. Om ze te grijpen, moet je gewoon actie ondernemen. Laat jouw gedachten en overtuigingen je niet tegenhouden. Verander die overtuigingen en start met het nemen van dagelijkse acties. Jouw leven zal enorm veranderen.

Welke overtuigingen stimuleren of beperken jou? Deel ze in de reacties hieronder of stuur me een berichtje.

Als coach begeleid ik mensen met het vinden van welke overtuigingen hen belemmeren, en met het installeren van stimulerende overtuigingen, zodat ze in actie komen om zo levensdoelen te bereiken en meer geluk en voldoening te ervaren. Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

Deel je dit artikel ook met jouw kennissenkring? Je doet er hén én mij een plezier mee.

Lees verder:
5 tips om jouw beperkende gedachten te stoppen en jouw leven terug te winnen
Dit inzicht maakt je op slag gelukkiger
De 3 hindernissen die maken dat je jezelf minder waard voelt

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 5 overtuigingen waar succesvolle mensen in geloven

 1. Lieve Neve zegt:

  Beste Wim, na de dood van mijn zoon was ik het geloof in mezelf helemaal kwijt, ik was boos en verontwaardigd, ik was het dierbaarste kwijt. Na drie jaar heb ik mezelf terug gevonden en heb weer vertrouwen gekregen in wat ik doe en nog zal doen. In die drie jaar heb ik heel wat afgeschreven en dat heeft me door mijn rouwproces geholpen. Mijn bundel is nu af en ik heb eindelijk mensen gevonden die me willen helpen om mijn boek op de markt te brengen. Natuurlijk moet er nog aan aan mijn boek gewerkt worden, maar dat doe ik met heel veel overtuiging want ik weet dat de dood van mijn zoon nu vereeuwigd zal worden. Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen de pijn en het verdriet heeft nu plaats gemaakt voor vreugde in mijn leven. Alles wat er gebeurd is in het verleden heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. IK BEN IK. Heel veel groetjes van Lieve Neve

  Like

 2. wimannerel zegt:

  Dag Lieve,
  Dankjewel om jouw verhaal te delen. Heel sterk van jou om zo om te gaan met wat je hebt meegemaakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.