5 manieren om meer van jezelf te houden

Personal Life Coach geeft tips om van jezelf te houden.Een van de beste dingen die je vandaag voor jezelf kunt doen, is vriendelijk zijn voor jezelf. Jouw leven wordt er lichter door. En zelfs jouw relaties kunnen erdoor verbeteren. Bovendien is het goed voor jouw zelfvertrouwen.

Waarom zijn we dan soms niét lief voor onszelf? Omdat we er gewoon niet aan denken. Of omdat we ons er schuldig over voelen.

Begin daarom vandaag met een nieuwe gewoonte. Ik deel hierbij enkele suggesties met jou. Probeer ze vandaag niet allemaal uit. Kies er één. Voelt het goed? Dan kan je het gewoon morgen opnieuw doen

1 . Investeer in jezelf. Besteed 30 minuten ’s ochtends of ’s avonds aan lezen, luisteren of kijken naar dingen die je helpen om jezelf of de wereld te begrijpen, of om een beter leven te leiden. Zoals de blog die je nu leest op www.wimannerel.be. Onderneem daarna, indien mogelijk, een kleine actie op datgene wat je hebt geleerd.

2. Stel een lage drempel voor geluk. Een lage standaard voor geluk wil zeggen dat je kleine dingen waardeert. Het eten, jouw werk, het weer, de mensen en kleine gebeurtenissen. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, neem je dan voor om een lage drempel voor geluk te stellen. Zeg dat ook tegen jezelf en hou het in gedachten. Iets wat je soms voor vanzelfsprekend aanneemt, ga je nu bewuster waarnemen en waarderen. Zo maak je het leven lichter, en jezelf blijer.

3. Ontspan vanavond. Neem een lang bad en lees iets ontspannends. Of ga even lopen. Of praat met iemand over iets wat je bezighoudt. Spendeer 30 minuten of meer om lief te zijn voor je lichaam en geest door spanning en stress los te laten.

4. Heb je een middelmatige dag? Of zelfs meer dan één? Zet een stap naar iets positiefs. Zo inspireer je jezelf met hoop en een optimistische blik. Boek een reisje. Organiseer een etentje of spreek af voor een koffie met een vriend(in). Bekijk eens hoe je kunt groeien in je loopbaan. Probeer een nieuwe hobby uit.

5. Herinner jezelf eraan dat de toekomst in jouw eigen handen ligt. Het is nooit te laat om te veranderen. Kom niet vast te zitten in lusdenken: gedachten die steeds terugkomen over wat je had kunnen doen of wat er mis ging .
Denk in plaats daarvan na over wat je echt wilt voor de rest van je leven. Een betere gezondheid? Een goede relatie ? Nieuwe uitdagingen in je werk?
Wat zijn een paar kleine stappen die je kunt nemen naar dat doel? Neem een van die stappen vandaag. En morgen nog een. Wil je jouw doel sneller en makkelijker bereiken, neem dan een personal life coach of business coach onder de arm.

Het is slim om meer van jezelf te houden door vriendelijk te zijn voor jezelf. Je krijgt betere resultaten in je leven, meer doorzettingsvermogen, een groter gevoel van eigenwaarde, meer innerlijk geluk en meer positieve relaties met jezelf en anderen.

Ken je mensen voor wie deze tips ook waardevol kunnen zijn? Deel je dit artikel dan via sociale media?

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

 

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.