7 simpele stappen om het beste van elke dag te maken

Personal life coach geeft tips om het beste van elke dag te maken.Ons leven is een reeks dagen, de ene na de andere. De zon komt op, de zon gaat onder, en komt weer op. En uiteindelijk wordt ons leven bepaald door hoe we elke dag invullen.

Helaas over-leven de meeste mensen, ze doen weinig moeite om er het beste van te maken. De dagen komen. En gaan. En veel ervan zijn verspild.

Zelf ben ik begonnen om elke dag als een belangrijk cadeau te zien. Ik tracht elke dag afzonderlijk te omarmen en het potentieel ervan te ontdekken. Het klopt dat sommigen meer dagen in hun leven zullen krijgen dan anderen. Maar iedereen heeft déze dag gekregen. En daarom zouden we er het beste van moeten maken.

Hier zijn 7 eenvoudige stappen die ik nuttig vind om het beste van elke dag te maken.

1. Voltooi één grote taak. We hebben allemaal projecten, taken,… dingen die we moeten doen. En voor de meesten onder ons is onze to-do lijst langer dan wat we vandaag kunnen doen. Maar om het beste te maken van deze dag, kies één groot ding van jouw lijst en doe het eerst. Als je daarmee klaar bent, ga verder met het volgende.

2. Eet voor energie. Ons voedsel wordt de brandstof waarmee ons lichaam werkt. Daarom is het verstandig om te zorgen voor de juiste brandstof bij elke maaltijd. Zo tracht ik bij het ontbijt telkens ook proteïnen te voorzien. Die zorgen voor fysieke en mentale energie.

3. Doe één ding waarvan je houdt. Naast de dagelijkse eisen die het leven stelt, heb jij ook dromen, doelen en wensen. Je hebt een hobby waarvan je houdt en activiteiten die ervoor zorgen dat je echt het gevoel krijgt dat je lééft. Omarm deze en doe elke dag iets waar je echt van houdt.

4. Rust effectief. Rust is even essentieel voor ons lichaam als voedsel, water en zuurstof. Elke dag en elke week heeft ons lichaam herstel nodig: plan dus ook rustmomenten. En voel je er niet schuldig over.

5. Wees echt aanwezig bij anderen. Stop afleidingen weg, engageer je volledig in een gesprek, stel vragen, geef tijd voor antwoorden, en kijk mensen aan wanneer je met hen praat. Hun ogen onthullen meer dan hun woorden.

6. Geef. De grootste vreugde in het leven ligt niet in het zelfzuchtig leven voor jezelf. Echte voldoening vind je in de momenten waarop je geeft aan anderen: een collega verder helpen, een kind begeleiden, vrijwillig je tijd of iets anders bijdragen. Of gewoon even bellen met een vriend die van jou graag iets hoort.

7. Reset. Morgen is er opnieuw een dag met enorm veel potentieel en opportuniteiten. Het is heerlijk om die met een schone lei te starten. Plan daarom elke avond 10 minuten om fysieke en mentale rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat je ’s ochtends goed kan starten.

Vandaag is één van de mooiste cadeaus die we ooit kregen. Laat ons er het beste van maken en weigeren om ook maar één dag te verspillen.

Meer lezen: 3 tips om jezelf uit een slechte dag te halen
Lees ook Een ongewone tip om meer gedaan te krijgen in je dag
En lees Hoe krijg ik het allemaal gedaan? 5 tips voor een betere work-life balans.

Geef je deze tips cadeau aan jouw netwerk? Deel ze gerust via onderstaande knoppen.

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op 7 simpele stappen om het beste van elke dag te maken

 1. Dag Wim!

  Goed artikel.
  Ik schreef er een blogpost over!
  Hope you don’t mind?!

  http://yellowme.be/2015/02/01/goals-februari/

  Greetz
  Elke

  Geliked door 1 persoon

 2. wimannerel zegt:

  Dag Elke!
  Fijn! Dankjewel om dit te delen met jouw lezers!
  groetjes,
  Wim

  Geliked door 1 persoon

 3. Jij bedankt voor de fijne tips!
  Greetz! x

  Like

 4. Pingback: Het beste van elke februari-dag | Yellow Me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.