3 stappen om te focussen op het belangrijkste in jouw leven

Focus op het belangrijkste in je leven met een levenscoachSylvie voelde zich afgeleid. En overweldigd door alle dingen in haar leven. Alsof ze continu snippers moest oprapen. Ze wilde zich weer kunnen focussen op wat ze echt wil in het leven. En dat elke dag. Weer waardering voelen voor wat ze heeft. En een duidelijker zicht op hoe ze haar tijd het best kan gebruiken.

We gingen aan de slag om haar weer scherp en gefocust te krijgen. Op basis van deze coachingsessies geef ik je graag enkele tips mee die ook jij kan toepassen.

1. Schrijf je top 3 prioriteiten op. Hang ze daar waar je ze elke dag ziet, bijvoorbeeld op je werkplek of op de spiegel in de badkamer.
Door jezelf dagelijks te herinneren aan wat écht belangrijk is, hou je je aandacht erbij. Dus wat is voor jou het belangrijkste dit jaar? Een belangrijk project op het werk? Jouw gezin? Jouw sociaal leven? Jouw conditie? Een nieuwe job vinden?

2. Werk in een zone zonder afleiding.
Werk op een plek die niet vol staat met onnodige afleidingen. Wat zijn de drie zaken die jou het meest afhouden van gefocust werken? Zoek uit hoe je ze kan voorkomen. Enkele suggesties:
– Sluit de deur.
– Sluit je e-mailprogramma, chatboxen, en zet je gsm op stil.
– Is er veel lawaai in de buurt zet dan een koptelefoon op met muziek of gebruik een speciale geluidswerende koptelefoon, zonder muziek.
– Heb je ’t moeilijk om jezelf niet te laten afleiden en stel je het werk uit? Probeer eens een timer: op je gsm of een keukenwekkertje. Stel het in op bijvoorbeeld 25 of 45 minuten. Zet het ergens weg en dompel jezelf gedurende die 25 of 45 minuten volledig onder in de zone zonder afleiding en doe je werk tot de timer rinkelt.

3. Beperk de informatiestroom
Beperk het aantal blogs, nieuwsbrieven, Facebookpagina’s,… waar je op geabonneerd bent. Behoud enkel die waar je écht iets uithaalt. Beperk ook de tijd die je op sociale media doorbrengt: nadat je bijvoorbeeld 45 minuten onafgebroken gewerkt hebt, kan je jezelf even belonen met 5 minuten op je favoriete website. Ook daarvoor kan je de timer gebruiken, zodat die 5 minuten geen 50 minuten worden. En waarom niet eens genieten van een internetvrij weekendje?

Waar Sylvie ook last van had waren negatieve mensen en mediaberichtgeving die haar stemming beïnvloedden. Haar aandacht was zo vaak op negatieve aspecten gericht. Ze is bewust positievere mensen, muziek, boeken, films, motiverende quotes en omgevingen beginnen opzoeken. Niet alleen helpt het haar om te focussen op wat belangrijk en positief is. Maar het heeft ook haar horizon verbreed.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Meer lezen?
Hoe je meer focus krijgt in je leven
Wil je meer tijd voor belangrijke zaken? Stel jezelf dan deze vraag.
Een radicale oefening om meer tijd vrij te maken voor wat écht belangrijk is

Vond je deze tips inspirerend of nuttig? Deel ze met jouw netwerk.
Wat heb je zelf aan deze tips? Heb je nog extra suggesties? Reageer dan op dit artikel.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.