Deze 7 stresserende dingen verdraag je al veel te lang. Ook al denk je van niet.

Deze 7 stresserende dingen verdraag je al veel te lang volgens loopbaancoach In ons dagelijks leven verdragen we veel te veel dingen die ons stress bezorgen.

Bovendien doen we dit al zo lang dat we het niet eens meer opmerken.

Het is stress die we onszelf aandoen, maar we kunnen dit veranderen. En een leven leiden met minder stress, en meer geluk.

Dit is een lijst met zeven dingen die je al te lang en te vaak hebt getolereerd, en een aantal nuttige oplossingen om de stress die ze hebben veroorzaakt weg te nemen.

1. Jezelf vergelijken met anderen.

Kijk jij ook naar wat anderen hebben en vergelijk je het met wat je zelf hebt? Dat is menselijk. Maar het veroorzaakt onnodige stress en kan je zelfs het gevoel geven dat je niet zo goed bent als de andere. Dit is gewoon niet waar, en hoe eerder je kunt stoppen met die gedachte en dat gevoel, hoe beter.

Vergelijk jezelf met jezelf. Kijk naar wie je nog maar een paar jaar geleden was en kijk dan wie je nu bent. Gebruik jezelf als motivatie en inspiratie om de doelen die je jezelf gesteld hebt te bereiken.

2. Een ongezonde levensstijl.

Ongezond leven leidt tot een korter leven en tot ernstige gezondheidsrisico’s. Maar een ongezonde levensstijl kan ook leiden tot extreme stress en een verminderd zelfvertrouwen. Als je blijft wachten om gezond te leven, wordt het alleen maar moeilijker.

Jouw levensstijl ingrijpend veranderen kan intimiderend en uitdagend zijn. Zet daarom kleine stappen en laat je helpen. Zolang je stappen vooruit zet, ga je de goede kant op.

3. In het verleden blijven hangen.

Gaan jouw gedachten vaak over wat er in het verleden is gebeurd en wat je anders had kunnen doen? Dat houdt je tegen om het heden volledig te ervaren.

Laat in plaats daarvan je verleden los en focus op het heden en de toekomst. Wat gedaan is, is gedaan, en je kunt niet teruggaan om het te veranderen. Leer van je ervaringen uit het verleden, maar blijf er niet bij stilstaan.

4. Excuses.

Als we iets niet willen doen of uit een situatie willen komen, maken we excuses. Wat je niet meer merkt is hoeveel stress het verzinnen van een excuus kan veroorzaken.

In plaats van met een excuus te komen, wees gewoon eerlijk. Zeg wat echt is. Wees eigenaar van jouw keuzes, acties of gevoelens en schrap de excuses. Je zal merken dat het leven veel gemakkelijker is zonder excuses.

5. Mensen die geen echte vrienden zijn.

Vrienden zijn degenen tot wie we ons wenden in tijden van vreugde en problemen. Daarom is het belangrijk om echte vrienden in je leven te hebben.

Soms houden we mensen langer om ons heen dan we zouden moeten. Tolereer geen mensen die meer stress dan verlichting in je leven veroorzaken.

Breng meer tijd door met mensen die je een beter mens maken en die op een positieve manier bijdragen aan je leven. Je hebt geen tweehonderd vrienden nodig, zolang je maar twee of drie echte vrienden hebt.

6. Perfectionisme.

Perfectie bestaat niet. Willen dat iets of iemand (inclusief jezelf) perfect is, kan niet alleen stressvol zijn, maar verhindert je ook om te genieten van het leven. Het is goed dat dingen niet perfect zijn, dat is wat het leven zo mooi maakt. Accepteer de dingen voor wat ze zijn, en mensen voor wie ze zijn.

Last van perfectionisme? Ontdek hier hoe je je ervan bevrijdt.

7. Een job die je haat.

Elke ochtend wakker worden en er tegenop zien om aan het werk te gaan legt onnodige stress op je. Elke dag opnieuw. We brengen meer tijd op het werk door dan waar dan ook, dus haten wat je doet is niet gezond.

Zoek in plaats daarvan iets wat je echt graag doet: iets wat zin geeft aan je leven. Blijf zoeken naar een job waarin je jezelf kunt zijn totdat je er een vindt. Dat is niet altijd evident, dus het kan zijn dat je langer in je huidige job moet blijven dan je zou willen.

Weer aan het stuur van je loopbaan staan? Ontdek hier hoe een loopbaancoach je helpt.

Als coach help ik jou om komaf te maken met de dingen die jij al veel te lang hebt getolereerd, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Hoe je stopt met jezelf te vergelijken met anderen
Verdraag je al veel te lang dat overdreven perfectionisme?
Verdraag je al veel te lang deze job?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.