De 7 dingen die niemand jou heeft verteld toen je volwassen werd

Levenscoach geeft 7 levenstipsEr zijn zoveel dingen die ik had willen weten toen ik volwassen werd.

Niemand vertelt jou de harde waarheden van het leven.

Misschien omdat ze die harde waarheden zelf maar moeilijk kunnen verteren.

Of omdat ze denken dat je het zelf maar moet ervaren.

Dit zijn 7 dingen die niemand jou vertelde terwijl je volwassen werd.

En waarvan je wou dat je ze op voorhand had geweten.

1. Verwacht geen kalme zee

Er zullen veel uitdagingen en obstakels op jouw weg komen. Tracht het leven te nemen zoals het komt. Want tegen de stroom in zwemmen put je uit. Tracht dus niet iemand te zijn die je niet bent.

Het leven is verandering: leer uit je fouten en groei. Laat dingen los die je niet kan veranderen. Het leven is ook de strengste leermeester die je ooit zult hebben: je krijgt vaak eerst het examen, en dan pas de les.

2. Tijd is een beperkte grondstof

Niets duurt voor altijd. Geniet van elk moment: oefen jezelf in het aanwezig zijn in het moment. Het is belangrijk om de goede momenten in het leven te proeven omdat je die herinneringen ook nodig hebt op de moeilijke momenten.

Geniet ook van het jong zijn terwijl je nog jong bent. Je zult namelijk nooit meer zo jong zijn als vandaag. En niemand weet hoeveel tijd hij/zij echt gaat hebben. Het laatste wat je wil, is terugkijken op gemiste opportuniteiten. En het leven gaat over het grijpen van kansen. Wees daarom niet bang om iets nieuws uit te proberen, te verhuizen of ergens anders te gaan werken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te leren.

3. Maak van jouw gezondheid een prioriteit, geen optie

Eenmaal achterin de twintig en vooraan in de dertig, is het belangrijk om ook voor jouw lichaam te zorgen: gezonder eten en bewegen. Denk er niet over als over een keuze. Start met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl zodat het een gewoonte wordt. Draag zorg voor jezelf op het fysieke, mentale en emotionele vlak.

4. Leer nu hoe je jouw financiën op orde houdt

Leer hoe je jouw geld het beste kan beheren: hoe rekeningen en spaarformules werken, en hoe je verstandig kan lenen. Jouw toekomstige zelf zal je er dankbaar voor zijn. Koop kwaliteit. En vooral: investeer ook in jezelf, in opleiding, in jouw persoonlijke ontwikkeling (de beste belegging!), in jouw gezondheid en jouw relaties.

5. Attitude maakt het verschil

Attitude is geen vak op school, maar het is wat het verschil maakt in jouw leven. Een positieve attitude maakt jouw leven makkelijker en gelukkiger. Ook wanneer je omgaat met anderen en met de uitdagingen van het leven. Want iedereen kent ups en downs. Zo is het leven. Wanhoop dus niet, en wees niet te hard voor jezelf.

6. Hoe je omgaat met anderen is belangrijk

Mensen met respect benaderen kan je een heel eind brengen in de wereld. Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn. Vriendelijk zijn is echt wel belangrijk, en door anderen naar beneden te halen of te beschuldigen raak je nergens. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf, je daden en je gevoelens.

7. Relaties komen niet vanzelf

Een levenspartner kiezen is niet evident. Dat geldt voor relaties in het algemeen – ook voor vriendschappen en familierelaties. Houd contact met mensen om wie je geeft en die om jou geven. Sommige vrienden zal je verliezen, maar dat is okee: niet iedereen die in je leven komt, blijft voor altijd. Laat ze gaan en koester de mensen die nog wel in jouw leven zijn. Zelfs al liep een relatie niet goed af, wees toch dankbaar: je kreeg de ervaring en hebt ervan geleerd.

Niet alleen in relaties, ook op andere vlakken zul je te maken krijgen met afwijzing. Dat doet pijn. Maar tracht het niet te persoonlijk op te nemen. Vaak heeft de afwijzing niets te maken met jou en alles met de persoon die je heeft afgewezen. Hoe beter je kan omgaan met afwijzing, hoe sterker je in het leven staat.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel als volwassene te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
De 5 harde waarheden die jou een voorsprong geven
Wil je meer tijd voor belangrijke zaken? Stel jezelf dan deze vraag.
De snelste manier om je leven drastisch te verbeteren

P.S. Deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De 7 dingen die niemand jou heeft verteld toen je volwassen werd

  1. Marina zegt:

    Ik heb zo veel levenservaringen dat ik zelf een manuscript ervan heb geschreven. Inmiddels heb ik op me 52 ste levensjaar veel bereikt en ben wat sterker geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.