7 tips om elke dag het beste uit jezelf te halen

Lifecoach geeft tips om jouw potentieel te bereikenHoe kan je het beste uit elke dag halen?

Als coach wil ik dat jij jouw volledige potentieel kan bereiken, elke dag opnieuw.

En dat je ook op de dagen dat je jouw batterijen weer oplaadt en lekker ontspant, van elk moment kan genieten.

Dit zijn 7 tips om elke dag jouw volledige potentieel te kunnen bereiken.

1. Focus op het grotere plaatje

Met zoveel afleidingen in onze samenleving is het belangrijk om te focussen op wat je wil. Focus op het grotere plaatje. Hoe ziet dat eruit voor jou? Welke doelen wil je bereiken?

Waarom doe je wat je doet? Om welke reden ga je werken? Wanneer je een doel en een waarom hebt in je leven, ben je meer in staat om elke dag jouw volledige potentieel te bereiken. Je laat je dan niet leven, maar neemt het heft in eigen handen.

2. Plan!

Je leven zonder plan leven is zoals tv-kijken terwijl iemand anders de afstandsbediening vasthoudt.

Plannen hoe je elke dag wil besteden is de sleutel om jouw volledige potentieel te beleven. Want zonder planning word je van links naar rechts getrokken en heb je geen richting in je leven.

Focus op wat er belangrijk is in jouw leven. Misschien is het zorgen voor een inkomen of tijd besteden met jouw partner. Wanneer je leeft in lijn met wat belangrijk is voor jou, ben je elke dag in staat om jouw potentieel te bereiken.

Tip: plan jouw week elke zondagavond. Zo heb je een zicht over de hele week vooraleer je ermee start. En kan je ook quality time inplannen. Wees wel realistisch in wat je wil bereiken. En beloon jezelf voor wat je gedaan krijgt.

3. Word meester over je tijd

Planning en goed time management zijn belangrijk om elke dag jouw volledige potentieel te bereiken. Daarom schreef ik het boek Meer tijd in 12 stappen. Wanneer je in staat bent om jouw dag te plannen, krijg je niet alleen meer gedaan maar heb je ook extra tijd om te genieten.

Wanneer je jezelf waardevol vindt, hecht je ook waarde aan hoe je jouw tijd besteedt. En daarom is goed time management belangrijk om te leren.

4. Kies voor een positieve attitude

Zowel positief als negatief denken werken aanstekelijk. Hoe kan je jouw volledige potentieel bereiken als je jezelf en jouw leven negatief bekijkt? Om een productieve dag te hebben, is een positieve attitude belangrijk. Zo blijf je gefocust op wat je elke dag wil bereiken.

5. Blijf gefocust op waarmee je bezig bent

Iets gedaan krijgen is geen toeval. Het is nodig om je te focussen. Raak je afgeleid door jouw smartphone, zet ‘m dan stil wanneer je een taak wil afwerken.

6. Stel doelen

Een goed gesteld doel is al half bereikt. Wil je jouw potentieel elke dag bereiken, dan heb je zowel korte- als langetermijndoelen nodig. Schrijf ze op, met de deadlines erbij. Van daaruit kan je elke dag plannen om de nodige stappen te zetten om jouw doelen te bereiken.

7. Neem tijd om je batterijen op te laden

Constant werken zonder rust maakt dat je opgebrand raakt. Neem dus tijd om te rusten en jouw energie weer op te laden. Doe dat wat werkt voor jou: of het nu mediteren, wandelen of yoga is, tijd doorbrengen met je partner of kind,… Zorg ervoor dat je ervan kan genieten. Geniet ook van eenvoudige dingen in het leven, en van de mooie momenten die zich doorheen de dag voordoen.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Lees verder:
Hoe organiseer je jouw leven om er meer uit te halen?
Zo word je meester van jouw to do-lijst
Hoe jezelf organiseren – ondanks jezelf

P.S. Deel dit artikel met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Time management en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.