5 tips om jouw dag te organiseren

Life coach geeft time management tipsSuccesvolle mensen zijn goed in timemanagement. Wil jij ook succesvol zijn in wat je doet, dan is het belangrijk om jouw dag op een effectieve manier te organiseren.

Maar waar begin je dan? Wat moet je doen om echt effectief te zijn?

Er circuleren veel timemanagement tips op het internet, maar als je denkt dat jouw tijd geen waarde heeft, dan zullen ook deze tips geen zin voor jou hebben.

Als je liever de hele dag voor tv ligt in plaats van jezelf te ontwikkelen, of als je liever de hele dag slaapt in plaats van je leven te veranderen, dan is jouw dag organiseren voor succes niet het antwoord dat je zoekt. In dat geval focus je je best eerst op wat jou inspireert en passioneert.

Maar als je vandaag al vindt dat jouw tijd waardevol is, dan zijn deze vijf tips om jouw dag te organiseren voor jou.

1. Plan jouw dag de avond tevoren

Zorg – vooraleer je gaat slapen – dat je de volgende dag met een doel gaat starten. Schrijf jouw actieplan voor morgen op.

Voor elke dag kan je minstens een werkgerelateerd doel, een persoonlijke activiteit, zoals boodschappen doen, en een paar doelstellingen voor het bereiken van jouw levensdroom noteren.

2. Plan voor onderbrekingen

Zorg ervoor dat je niet gefrustreerd geraakt. Niets gaat zoals gepland.

Je zal enkel in staat zijn om jouw dag goed te organiseren wanneer je rekening houdt met de mogelijke onderbrekingen. Plan dus niet de hele dag vol, maar voorzie buffertijd en tijd voor onvoorziene omstandigheden.

3. Start jouw dag met het bereiken van iets groots

Wanneer je iets groots op jouw to do-lijst hebt staan, plan dat dan zo vroeg mogelijk op de dag in. Doe het als één van de eerste activiteiten. Op deze manier heb je al minstens één productieve daad gesteld.

4. Gebruik een app om op koers te blijven

Natuurlijk kan je nog altijd jouw Facebook en Twitter of LinkedIn checken – je kan dat gewoon inplannen en jouw tijd limiteren zodat je niet de hele tijd afgeleid bent.

Naast een gewone klok, chronometer, of timer, zijn er nog meer gespecialiseerde apps zoals Toggl, SlimTimer, en RescueTime.

5. Aanvaard het feit dat je niet alles op één dag zal kunnen doen

Je bent niet Superman of Mega Mindy (of wel soms?) dus je kan niet alles op één dag doen. In plaats van je op te jagen om een groot project in één dag te proberen afwerken, zorg je beter voor mijlpalen: verdeel het grote project in deelprojecten. Raak niet gefrustreerd als je niet alles wat je hebt gepland ook kan afwerken.

Je hebt nog altijd de volgende dag.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wil je nog meer controle over je eigen leven, en meer tijd maken voor wat écht belangrijk is in je leven? Lees dan het boek Meer tijd in 12 stappen.

Lees verder:
Hoe organiseer je jouw leven om er meer uit te halen?
Zo word je meester van jouw to do-lijst
Hoe jezelf organiseren – ondanks jezelf

P.S. Deel dit artikel met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Time management en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.