3 tips om jouw passie te vinden

Life coach geeft tips om jouw passie te vinden:Wanneer je verliefd bent, voelt jouw hele wereld gelukkiger en helderder. Je ontwaakt opgewonden en blij. Wanneer je samen met je geliefde bent vervaagt al de rest en zijn jullie beiden op elkaar gefocust. Zelfs lastige dingen in het leven lijken kleiner en makkelijker om mee om te gaan wanneer je verliefd bent.

Wanneer je een levenspassie hebt, ervaar je gelijkaardige gevoelens van levensvreugde. Omdat je vanbinnen interesse, creativiteit en voldoening voelt. En die gevoelens geven jou energie om met alle aspecten van het leven makkelijker om te gaan.

Een veelgemaakte fout die ik merk als life coach is dat mensen die op zoek zijn naar een passie niet flexibel zijn en niet open staan voor nieuwe mogelijkheden. Soms komt er op onze zoektocht naar passie een idee of situatie die ons op een ander pad kan brengen. Sommige mensen hebben weerstand tegen dit ander pad omdat ze het gevoel hebben dat ze “bij het plan moeten blijven”.

Drie tips om jouw passie te vinden

Tip 1: Begin met een blanco blad.

Tracht open te blijven staan voor alle mogelijkheden, zelfs wanneer ze onmogelijk lijken op dit moment. Je bent in staat om veel meer te doen en te veranderen dan je in het begin veronderstelt, dus tracht niet te veel te veronderstellen.

Geniet van het onderweg zijn, heb plezier terwijl je zoekt. Je kan de praktische zaken (hoe je jouw passie voor jouw leven doet werken) oplossen eens je jouw passie hebt gevonden. Wanneer je jouw passie hebt, dan voel je je zo energiek dat je een manier vindt om het waar te maken.

Tip 2: Verwacht angst en twijfel.

Dat is perfect normaal, zowel in het begin als tijdens jouw zoektocht. Het is onmogelijk om door een proces van zelfontdekking te gaan en veranderingen in je leven door te voeren zonder bezorgd te zijn over jouw toekomst.

Maar angsten en twijfels zijn meestal rookgordijnen om jou tegen te houden. Hoe meer actie je neemt ondanks de angst, hoe meer zelfzeker je je voelt en hoe minder die angst jou parten speelt.

Tip 3: Heb geduld.

Sommige mensen vinden hun passie snel. Maar meestal vraagt het tijd. En als je het vinden van jouw passie als een passievol avontuur beschouwt, dan geeft het jou plezier. Benader het proces met enthousiasme en een leer-mindset.

Vaak focussen mensen op het vinden van hun passie door hun werk. Maar wat als je niet zomaar je job kan opgeven om jouw passievolle onderneming op te starten?

Het is natuurlijk geweldig als we gepassioneerd zijn door onze loopbaan. Zeker omdat werk zo’n groot deel van ons leven inneemt. Maar niet iedereen is vandaag in staat om zijn job op te geven en helemaal van nul te beginnen…

Veel trainers/auteurs spreken enkel over het vinden van passie door je werk. Maar er zijn veel andere manier om jouw passie te leven. Door een hobby. Als vrijwilliger. In bijberoep naast jouw dagjob. En als je creatief denkt zijn er zelfs manieren om jouw huidige job meer in lijn te brengen met jouw passie.

Zelfs gepassioneerd zijn in een klein deel van je leven kan jouw blik op het leven en jouw gevoel van geluk enorm verbeteren.

Tip: geef jezelf een geschenk en wijd enkele uren per week aan het ontdekken en ontwikkelen van jouw passie. Zo zet je alvast de eerste stap en open je de deur naar een nieuw leven. Het is zeker de moeite waard.

Mijn passie als coach is om dertigers en veertigers te begeleiden in levenskwesties zodat ze maximaal kunnen groeien als mens en met hun loopbaan/onderneming. Daarom deel ik graag inzichten en tips, je schrijft je daarop gratis in via deze link: Klik hier om je in te schrijven.

Deel je dit artikel met je vrienden en/of laat je me weten wat jou het meest aanspreekt?

Meer lezen:
3 signalen dat je in de verkeerde job zit.
Welk pad kies jij in je leven? Of kies je niet?
Waar heb je het meeste spijt van in jouw loopbaan?

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op 3 tips om jouw passie te vinden

 1. schoonheid is mijn passie – de glans van een parel, de schittering van een edelsteen, maar ook een dauwdruppel op een blad. Door het ontwerpen van juwelen kan ik dagelijks bezig zijn met mooie dingen, maar het mooiste is om mensen bij te maken met onze juwelen. De ware uitdaging bestaat er in om iemand te laten genieten van de kleine dingen.

  Like

 2. wimannerel zegt:

  Waauw, da’s een mooie passie, én ook passievol geformuleerd.
  Dankjewel om ze te delen!

  Like

 3. babsde zegt:

  Mijn passie is de natuur, samenleven met mensen. In mijn ideale dag sta ik ’s morgens op tegen 11uur, om dan samen met wat leeftijdsgenoten te ontbijten. Havermout en muesli, fruit, gezond en lekker. Geeft me een goed gevoel. Liefst is het altijd zomer. Ik slaap in een tipi voor mezelf. Overdag gaan we paardrijden of maken we een roadtrip of een wandeling. In de namiddag ploegen we in de groententuin. Hierdoor verdienen we geld aan de verkoop. Na het eten krijgt iedereen 2 uur alleen-tijd, waarin ik ga lezen en tekenen, maar ook met andere mensen kan praten, spelletjes spelen, … . Er is ’s avonds ook altijd een kampvuur, een film of gezelsschapsspelen. Je hebt kans om voor lange tijd te gaan rondtrekken. Met de hele groep gaan we vaak naar een andere locatie. Zo trekken we doorheen de wereld. Er zijn mensen die komen en gaan. Ik heb een paar goede vrienden die lange tijd blijven. Ik doe mee aan projecten en vrijwilligerswerk. Dit is mijn droom. Mijn kinderen groeien hier ook op en krijgen les van mij.

  Mijn huidig leven ziet er heel wat anders uit: ik heb een vriendin die goed weet wat ze wil: in bedrijven werken, geld verdienen, een huis kopen, zekerheid opbouwen. Ook wel veel reizen, zover het mogelijk is. Ik werk momenteel als diëtiste in bijberoep en in een natuurwinkel als hoofdberoep, maar de bazin wil me ontslaan. De winkel is niet wat ik ervan verwacht had. Ik moet uitpakken en aan de kassa staan. Weinig uitdagend, maar ook fijn om niet te hoeven nadenken. Ook vind ik het leuk nieuwe producten te leren kennen. Er is geen haast. Maar toch is ze niet tevreden, want ik maak stomme fouten en lijk niet gemotiveerd. Misschien werk ik er dus vanaf morgen niet meer.
  Daarnaast studeer ik ook als leerkracht lager onderwijs. Ben gepassioneerd door de vrijheid van kinderen, hoewel ze soms wat te zelfzeker/ onbeleefd zijn en weinig respect tonen. Daarbovenop ben ik eerder nonchalant en laat hun veel doen, waardoor mijn lessen vaak rumoerig zijn. Ik ben ook wel onzeker voor de klas en denk steeds dat het me niet gaat lukken een goede, rustige les te geven, vooral dan drama/muziek. Steineronderwijs spreekt me fel aan, omwille van de vrijheid naar kinderen toe.

  Ik vraag mij serieus af hoe ik ooit mijn passie kan waarmaken, zonder mijn leven volledig om te draaien. Ik zie mijn vriendin niet in mijn droomleven leven en ik betwijfel of ze bij mij zal blijven als ik geen geld binnenbreng. Mijn voorlopige droom is als leerkracht werken en als diëtiste in bijberoep. Maar ik doe het allebei maar een beetje graag en voel me te weinig gepassioneerd. En daarvan ga ik twijfelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.