Hoe je jouw leven verandert in 6 stappen

Life coach geeft tips over hoe je jouw leven verandert.Als coach kom ik uiteraard vaak in contact met mensen die iets in hun leven willen veranderen: betere relaties, ander werk, een zaak opstarten of uitbouwen, meer zelfvertrouwen, meer uitstraling bij het spreken voor publiek, meer tijd maken voor wat belangrijk is

Afhankelijk van wie ik coach en van wat het doel is van die persoon, hanteer ik een andere aanpak. Maar als je zelf jouw leven wil transformeren, dan kan je niet rond deze 6 stappen.

Stap 1: Verander jouw denken om jouw overtuigingen te veranderen.

Het begint tussen jouw twee oren. Een overtuiging is niets anders dan het gevolg van wat je al zolang denkt dat je gelooft dat het waar is. Wees je bewust van wat je denkt, en stel het in vraag wanneer de gedachten jou belemmeren om jouw doel te bereiken.

Stap 2: Verander jouw overtuigingen om jouw verwachtingen te veranderen.

Je hebt zelf de macht over jouw overtuigingen. En op hun beurt controleren jouw overtuigingen alles wat je doet of niet doet. Of je nu gelooft dat je iets kan of iets niet kan, je hebt gelijk. Iets bereiken is meer dan gewoon harder ‘je best doen’; het is in de eerste plaats een kwestie van er positief van overtuigd zijn. Je ziet van buiten goed wat een overtuiging van binnen doet.

Stap 3: Verander jouw verwachtingen om jouw attitude te veranderen.
De meeste mensen zijn gewoon geraakt aan middelmatigheid, ze zijn gewoon aan ‘goed genoeg’. Terwijl de eerste stap richting succes nu net de verwachting is dat je kan slagen, dat je succes kan hebben, bijvoorbeeld in het aangaan van een betere relatie, in het vinden van een job met meer voldoening, in het ontwikkelen tot een betere leider, in het spreken voor publiek, in het schrijven van een eerste boek…

Stap 4: Verander jouw attitude om jouw gedrag te veranderen.
Wanneer jouw houding begint te veranderen, dan richt je je op andere dingen en dan begint jouw gedrag te veranderen. Je begint nieuwe acties te ondernemen omdat je jouw standaarden hebt verhoogd: je durft bijvoorbeeld voor een groter publiek te spreken, je durft nieuwe potentiële partners aan te spreken, je durft een btw-nummer aan te vragen voor jouw nieuwe zaak en potentiële klanten te benaderen, je durft te solliciteren voor de job waarvan je droomt,…

Stap 5: Verander jouw gedrag om jouw prestaties te veranderen.

Die acties, die gedragingen liggen vaak buiten jouw comfortzone. Om buitengewone zaken te bereiken, om jouw leven echt te transformeren, moet je immers bereid zijn om buiten die comfortzone te treden in de leerzone. Maar net door die stappen te zetten, krijg je ook de resultaten waarvan je vroeger alleen maar kon dromen.

Stap 6: Verander jouw prestaties om jouw leven te veranderen.
Wanneer je afscheid hebt genomen van jouw excuses en voor resultaten gaat, dan spreek je jouw potentieel aan. Je behoort niet meer tot die groep mensen die voor alles een excuus hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veranderingen die je maakt in je leven. Maar je bent ook in staat om de nodige veranderingen te maken in jouw leven.

En nu hoor ik graag van jou wat jij wil veranderen in jouw leven. Dat kan bijvoorbeeld via het reactieveld hieronder, of via een mail naar mij. En anders kan je ook andere mensen een plezier doen door dit artikel te delen, bijvoorbeeld met de social media-knoppen hieronder.

Meer lezen?
Verander of sterf. Zou jij het kunnen?
Wat houdt jou tegen?
3 manieren om te vermijden dat je blijft steken in je leven

Nog niet ingeschreven voor de wekelijkse tip via mail? Klik hier om verder te gaan.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoe je jouw leven verandert in 6 stappen

  1. Bea zegt:

    Eentje om serieus over na te denken Wim. Dikke merci alweer.

    Geliked door 1 persoon

  2. wimannerel zegt:

    Graag gedaan, Bea. Bedankt voor de appreciatie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.